Uhapšena Romana Panić?

Uhapšena Romana Panić?

Autor: | 25/06/2020

0

Romana Panić uhapšena u Australiji ‒ vest je koja je odjeknula kao bomba u domaćoj javnosti. Pevačica je, kako piše strana štampa, uhapšena jer je, navodno, krala novac na bankomatima.

Pevačica Romana (45) i agent za prodaju nekretnina Filip M. (40) sumnjiče se da su tokom marta i aprila postavljali uređaje za snimanje na tri bankomata u Brizbejnu u Australiji, prenosi tamošnji portal „9njuz“.

Pročitajte: Gde je nestala Romana Panić? (foto)

‒ Oni su u Australiji boravili kao turisti kada su zapali u probleme sa novcem i onda su smislili plan kako da „napune novčanike“ pa su prikupili bankovne podatke 35 osoba ‒ izjavio je sudija Okružnog suda u Brizbejnu Pol Smit.

Romana i Filip uhapšeni su zbog korišćenja sofisticiranog sistema kojim su snimali kako ljudi koriste bankomate, a zatim su kopirali podatke i bankovne kartice. Osuđeni su na 14 i 12 meseci zatvora, prenose australijski mediji.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Romana (@romana_panic) дана 9. Мар 2020. у 3:57 PDT

Romana Panić uhapšena ‒ javnost u šoku

Filip M. priznao je krivicu za 18 tačaka optužnice, Romana za 16. Oni će, pored toga što će morati da vrate novac, služiti i zatvorsku kaznu. Romana Panić uhapšena je i osuđena na 12 meseci, odnosno biće puštena uslovno posle tri meseca. Kako prenose strani mediji, Filip M. osuđen je na 14 meseci.

Tehničar koji je primetio nelegalne uređaje na bankomatu odmah je stvar prijavio policiji. Posle pretresa stana u Spring Hilu, gde su Filip i Romana odseli, policija je pronašla obeležene novčanice u vrednosti od 23.500 australijskih dolara. Osim novca u stanu su se nalazili i uređaji za snimanje kartica, kartice za skladištenje podataka na kojima su pronađeni snimci kupaca na bankomatima, lični bankarski podaci klijenata u bankama i alatke za instaliranje dodatnih uređaja.

Pročitajte: Romana Panić potpuno iskrena - Sve što sam dobila od Fotosa je stalo, ali kupila sam sebi novo

Sudija Smit ocenio je da je ceo postupak bio precizno osmišljen i da je ceo sistem osumnjičenima omogućio da nezakonito snimaju ljude koji koriste bankomate. Oni su na presude podneli žalbe, ali su odbijene, prenosi čak i „Daily Mail“.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs ATA Images, instagram

Najnovije vesti