Đoković je napadnut, kritikovan, a njegovo srce je ogromno: Pred Novakovim gestom svi su zaćutali

Đoković je napadnut, kritikovan, a njegovo srce je ogromno: Pred Novakovim gestom svi su zaćutali

Autor: | 03/07/2020

0

Novak Đoković prethodnih dana preživljavao je stravičan napad brojih javnih ličnosti širom sveta, koji su smatrali da su kompetentni da komentarišu našeg najboljeg tenisera. Posle testiranja na virus koronu i stizanja pozitivnih rezultata, na Novakov račun moglo se svašta pročitati. Ipak, Novak ne bi bio tu gde jeste da nema jaku ličnost, borbeni duh i veliko srce.

‒ Čim smo stigli u Beograd, testirali smo se. Moj rezultat je pozitivan, kao i moje supruge Jelene, dok su rezultati moje dece negativni. Sve što smo uradili u proteklih mesec dana radili smo čistog srca i iskrenih namera. Naš turnir bio je humanitarnog karaktera sa idejom da pomognemo teniserima iz regiona, da im omogućimo uslove da igraju, ostvare prihode, i na taj način lakše prebrode ovaj težak period. U isto vreme želeli smo da pošaljemo poruke solidarnosti i poštovanja, fer-pleja. Cilj je bio da pomognemo dobrotvornim fondacijama i onima kojima je pomoć najpotrebnija, i drago mi je što se veliki broj ljudi pridružio toj inicijativi.

Pročitajte: Dijana Đokovića užasnuta: Strašno je i prestrašno to što pišu!

Organizovali smo turnir u trenutku kada je virus oslabio verujući da su se stekli uslovi za njegovo održavanje. Izuzetno mi je žao zbog svakog pojedinačnog slučaja zaraze. Pratim izjave lekara i nadam se da se broj zaraženih neće povećavati. Nadam se da se ničija zdravstvena situacija neće komplikovati i da će svi biti dobro. Ja ću ostati u samoizolaciji narednih 14 dana, i ponoviti test za 5 dana – pisalo je tada u saopštenju Novaka Đokovića.

Novak Đoković ‒ Korona je pobeđena

Kada je došlo vreme, najbolji teniser sveta uradio je drugi test na korona-virus i rezultati su pokazali da više nije inficiran. Đoković je u sredu radio ponovni test i juče su stigli rezultati da su i on i Jelena negativni na „Covid-19“.

‒ Novak Đoković i njegova supruga Jelena negativni su na „Covid-19“. To su pokazali najnoviji rezultati PCR testa koji su oboje uradili u Beogradu. Novak i Jelena nisu osećali nikakve simptome virusa, a test su uradili po dogovoru sa lekarima. Prethodnih deset dana, od povratka iz Zadra, Đokovići su proveli u samoizolaciji, prateći sve protokole i bezbednosne mere u vezi sa „Covid-19“ ‒ saopšteno je iz Noletovog tima.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели HELLO! Magazin (@hellomagazinsrbija) дана 2. Јул 2020. у 10:19 PDT

Novak Đoković ‒ Korona nije sprečila veliki gest

I dok je sa suprugom boravio u izolaciji Novak je preko malog ekrana slušao i gledao šta se dešava u njegovoj zemlji. Svakodnevni uznemirujući snimci iz gradova Srbije gde virus nemilosrdno odnosi ljudske živote u Novaku su pokrenuli buru emocija i želju da pomogne. Najbolji teniser sveta tada je odlučio da donacijom od pet miliona dinara pomogne zdravstvenom sistemu Novog Pazara za borbu protiv virusa korona.

Ovaj njegov potez naišao je na more pozitivnih komentara. Jedan od onih koji nije krio zadovoljstvo je bivši fudbaler „Partizana“, sada „Bešiktaša“, Adem Ljajić. Na internetu je isplivala njihova prepiska koja je velikom brzinom postala viralna.

Pročitajte: Osmi trofej na Australijan Openu i prvo mesto na ATP listi - Novak Đoković je broj 1

‒ Brate moj, hteo sam lično da ti zahvalim. U ime građana Novog Pazara, za donaciju koju si poslao mom gradu, i u moje ime. Mnogo poruka mi je stiglo iz Novog Pazara, lično meni, da ti zahvalim. Pa sam iskoristio to naše poznanstvo. Nadam se da ste OK ti i porodica? Brz oporavak želim ‒ napisao je fudbaler, prenosi „Kurir“.

‒ Dragi Ademe, hvala ti na divnoj poruci. Meni je zadovoljstvo, čast i obaveza da pomognem kad god i gde god mogu. Nikad nisam bio u Novom Pazaru, a veoma bih voleo. Čuo sam da grad ima veliku dušu. Mi smo dobro, od juče smo negativni. Nadam se da si i ti dobro, kao i tvoji ‒ odgovorio je Novak Đoković, koji je ovim gestom ućutkao zle jezike.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs guliver/getty, instagram