Na njegovom grobu biće krst, makar i od kamena: Otac Nebojše Glogovca imao je samo jednu želju

Na njegovom grobu biće krst, makar i od kamena: Otac Nebojše Glogovca imao je samo jednu želju

Autor: | 16/02/2024

0

Otac Nebojše Glogovca imao je samo jednu želju

Javnost je danas zanemela posle tužne vesti – šest godina nakon preranog odlaska Nebojše Glogovca, preminuo je njegov otac, prota Milovan.

Bio je sveštenik u penziji, a o svom Nebojši uvek je govorio sa puno ljubavi i topline. Pokušavao je, kako je govorio, da nađe snage da sebe očuva u velikom bolu.

OKO Magazin/RTS/Youtube

 

Slavni glumac preminuo je 9. februara 2018, samo godinu dana kasnije upokojila se njegova majka Milena, a sada nas je napustio i njegov otac.

Pročitajte: Sedam dana posle pomena sinu - Preminuo otac Nebojše Glogovca

U emisiji „Dok anđeli spavaju”, gospodin Milovan, iza koga je u tom trenutku bilo 55 godina svešteničkog staža, otvorio je dušu i otkrio da utehu i vezu sa najmilijima koje je izgubio pronalazi u veri i molitvi.

Antonio Ahel/ATAImages

 

Glumačke veličine svog sina, priznao je, nije bio svestan dok je Nebojša bio živ.

− On je za porodicu predstavljao pre svega figuru sina, brata, supruga i oca. Verovatno mi ne bismo mogli da budemo objektivni zbog osećaja da je to naše dete. Da je stvarno vrhunski glumac, shvatio sam kad je na Pulskom festivalu dobio nagradu za najbolju mušku ulogu u filmu „Ustav Republike Hrvatske”, iako je pre toga igrao Dražu Mihajlovića.

Pročitajte: Kobna sudbina se ponovila, otac Nebojše Glogovca otkriva - Pomoći nije bilo, izgubio sam i njega...

U seriji „Moj rođak sa sela” tumačio je sveštenika, ali je zanimljivo da se nije konsultovao s ocem oko uloge.

− Nije me ništa pitao jer je znao da mu ne bih dao odeždu. Dobili su je u nekom selu kod Kragujevca − setno se prisetio otac Nebojše Glogovca, pa dodao da se nije desilo da ode na njegov grob, a da tamo ne zatekne svež cvet. Drago mu je bilo što ga ljudi ne zaboravljaju.

Ivica Veselinov/ATA Images

 

− Dan posle sahrane, kad smo došli na grob, bilo je mnogo cveća i venaca, kao i drveni krst. Nije ga bilo kad sam došao sledeći put. Objasnili su mi da su ga stavili ispod ploče, jer u Aleji zaslužnih građana nije predviđeno da stoje verska obeležja. Ne pitajući nikoga otišao sam u jednu livnicu i napravio krst od bronze, koji je doskoro stajao. Da li su ga sklonili ili ga je neko ukrao, ne znam. Nameravam da stavim kameni krst, mora da stoji versko obeležje.

 

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs Dok anđeli spavaju/YouTube

Slične Vesti