Sedam dana posle pomena sinu: Preminuo otac Nebojše Glogovca

Sedam dana posle pomena sinu: Preminuo otac Nebojše Glogovca

Autor: | 16/02/2024

0

Preminuo otac Nebojše Glogovca

Otac našeg proslavljenog glumca Nebojše Glogovca, protojerej-stavrofor Milovan, preminuo je noćas, šest godina posle prerane smrti sina.  

Dok anđeli spavaju/Sputnik/Youtube

 

Bol je bila prevelika. Nedavno se u emisiji „Oko magazin” ugledni sveštenik prisetio poslednjih dana svog sina. Ujedno, otkrio je da Nebojša nije jedini član porodice koji je preminuo od kancera pluća.

Pročitajte: Kobna sudbina se ponovila, otac Nebojše Glogovca otkriva - Pomoći nije bilo, izgubio sam i njega...

- Četrdeset godina sam sahranjivao ljude, i mlade i stare i decu, i pokušavao da im kao sveštenik pružim utehu, dam nadu, očuvam veru... Ali kada se meni desio gubitak, bio sam prepušten tome da sam nađem snage da očuvam sebe u bolu - pričao je prota.

OKO Magazin/RTS/Youtube

 

Milovan Glogovac je nakon završene osnovne škole upisao Bogosloviju u Beogradu, a 1968. se oženio Milenom, Nebojšinom majkom. Sudbina je odlučila da obojica napuste ovaj svet u februaru.

Bol je, govorio je sveštenik, bio neprebolan što se Nebojšina smrt dogodila tako rano, što se dogodila na takav način, ali je verovao da je ona „prolaz u večni život i da ćemo se sa svojim upokojenima naći ponovo u carstvu nebeskom”.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs Antonio Ahel/ATA Images

Slične Vesti