Otac Nebojše Glogovca otkrio šta je zatekao na grobu sina, tužnije ne može

Otac Nebojše Glogovca otkrio šta je zatekao na grobu sina, tužnije ne može

Autor: | 09/02/2024

0

Otac Nebojše Glogovca o smrti sina

Nebojša Glogovac zauvek je sklopio oči tog 9. februara 2018. Omiljeni glumac preminuo je u 49. godini posle kratke bolesti za koju je saznao 2017.

Poslednje dane života proveo je okružen porodicom, a evo šta je njegov otac Milovan Glogovac jednom ispričao.

Ivica Veselinov/ATA Images

 

U razgovoru za Novosti, otac Nebojše Glogovca opisao je kako je izgledao 9. februar 2018, dan kada je Nebojša zauvek sklopio oči...

- To je bilo nekoliko sati pred Nebojšinu smrt. Tog popodneva, tog četvrtka, on je bio u dosta lošem stanju. Trebalo je da primi i drugu hemioterapiju. Uz njega je bila njegova supruga Milica.

- Ona je bila stalno sa njim. Sve vreme. I ja sam bio sa njim. Smestili smo ga u krevet i nismo tada mnogo pričali. Sestre su mu priključile terapiju i ja sam otišao. Oko osam uveče Milica nam se javila.

Pročitajte: Sunčica Glogovac ima šest godina, tamne oči i prelepe lokne - Mama Milica pokazala svoje sunce

- Kaže nam: ‘Dobro je podneo terapiju, čak se i šalio sa mnom... U petak oko dva po ponoći”... Bolest je bila jača. Nagla. Za mesec dana ga nam je uzela - ispričao je otac Milovan.

Samo godnu dana nakon tragičnog događaja upokojila se i Nebojšina majka Milena. 

Antonio Ahel/ATAImages

 

Na početku razgovora Milovan je otkrio da zapravo nije bio svestan glumačke veličine svog sina zbog toga što je on za porodicu pre svega bio sin, brat, suprug i otac.

- Taj deo njegove ličnosti za nas je bio vrlo interesantan, a što se tiče umetničke vrednosti - to su drugi procenjivali.

- Verovatno mi ne bismo mogli da budemo objektivni zbog osećanja da je to naše dete. Gluma je specifičan posao i svakako nam je bilo stalo da pokaže prave rezultate. Kada je krenuo tim putem, imali smo jedan drugačiji razgovor.

Otac Nebojše Glogovca o smrti sina

Kada je Nebojša napustio ovozemaljski svet, vera u to da nije sve završeno dala je nadu ocu Milovanu.

Iako je, kako kaže, bol neprebolan što se smrt dogodila rano, što se dogodila na takav način - veruje da je ona prolaz u večni život i da ćemo se sa svojim upokojenima naći ponovo u carstvu nebeskom.

- Dok smo mi živi, molitva je veza sa onima koji više nisu sa nama. Bogu se obraćamo kao prijatelju, kao jednom od nas koji je prošao kroz ljudske probleme i zbog toga je u stanju da shvati naš bol i tugu.

Pročitajte: Sinovi Nebojše Glogovca oduševili, Gavrilo i Miloš učinili su to u znak sećanja na pokojnog oca FOTO

- Četrdeset godina sam sahranjivao ljude, i mlade, i stare, i decu, i pokušavao da im kao sveštenik pružim utehu, dam nadu, očuvam veru.

- Ali kada se meni desio gubitak, bio sam prepušten tome da sam nađem snage da očuvam sebe u bolu. Moram da dodam da je velika neistina da sam ja sinu držao opelo na sahrani - ističe sagovornik.

Otac Milovan više puta se suočio sa situacijom da ukradu krst sa groba Nebojše Glogovca, na mestu gde je sahranjen u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu, što mu je posebno teško palo.

Saša Huzjak

 

- Nema dana da na njegovom grobu ne zateknem cvet. Imao je očigledno mnogo poštovalaca. Ploča je uvek sređena, obrisana, nekoliko sveća gori. Drago mi je zbog toga - rekao je otac i dodao:

- Jeste muka. Jeste žalost. Jeste bol, neprebol. Ali kad i danas stižu reči odasvud: Nebojša se nikad i nigde nije obrukao, to vam daje snagu da u molitvi i veri koju je i on živeo, nadvisite ličnu patnju.

- Molitva je najbolji lek, uteha i nada. Pre svega vera da je on sad sa Bogom živim, istinitim. Da je u boljem svetu od onog koji je ostavio. Uteha je i u tome što se on ostvario u ovozemaljskom životu.

Glogovac je ostavio neizbrisiv trag u domaćoj kinematografiji, ali i na daskama koje život znače, a o njegovom talentu govori se i danas - šest godina od njegove smrti.

 

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs Dok anđeli spavaju/Sputnik/Youtube

Slične Vesti