Sad zajedno igraju u nebeskom teatru: Oproštajno pismo Žarka Lauševića voljenom Glogiju kida dušu

Sad zajedno igraju u nebeskom teatru: Oproštajno pismo Žarka Lauševića voljenom Glogiju kida dušu

Autor: | 09/02/2024

0

Oproštajno pismo Žarka Lauševića Nebojši Glogovcu

Za kratko vreme srpska kulturno-umetnička scena izgubila je mnogo velikana. Među njima su i velike zvezde našeg glumišta, Nebojša Glogovac i Žarko Laušević, koji su otišli prerano.

Obojica su izgubila bitku protiv raka pluća.

Vesna Lalić

 

Sada su zajedno, i možda spremaju neku zajedničku predstavu u nebeskom teatru, u ekipi sa Batom, Milenom, Gagom, Mandom, Mišom, Ružicom i ostalim večnim imenima.

Pročitajte: Magistar psihologije i majka jednog Luke - Ovo je rođena sestra Nebojše Glogovca

Glogovac je preminuo na današnji dan 2018. godine. Nema kolege koji se nije oprotio od njega, a Žarko mu je uputio pismo puno emocija. Prenosimo ga u celosti.

Antonio Ahel/ATAImages

 

Oproštajno pismo Žarka Lauševića Nebojši Glogovcu

„Dragi Glogi, čitam tvoju poruku od pre neki dan: ‘Znam da će biti dobro. Pričaćemo... Samo malo da prođe ovo ludilo... Što kažu, Srbi pamte do četvrtka, tako da se čujemo za vikend, a do tada, evo ti par viceva’. Jesenas smo, čekajući prevoz na aerodromu u Bostonu, pravili planove da nešto radimo zajedno. Rekao si: „Radićemo sigurno ili ovde ili tamo”.

Pročitajte: Šta da ti kažem, rumeni dečače... Pročitajte intimno pismo koje je Balašević poslao Siniši kada je saznao za leukemiju

„Onda ti je stigla poruka i poskočio si kao malo dete: ‘Dobio sam nagradu u Londonu!’ Bila je to nagrada za najboljeg glumca prestižnog evropskog festivala. Svi smo, poneti tim osećajem velikog ponosa, odigrali poslednje izvođenje ‘Hadersfilda’. I te noći sam te, kao i na celoj kanadsko-američkoj turneji, gledao na sceni, sa strane, nem od sreće što prisustvujem jednom čudesnom predavanju i davanju sebe glumi kakvo nikada ranije nisam video.”

Ivica Veselinov/ATA Images

 

Moja nastarija ćerka je godinama imala svog omiljenog i najboljeg glumca. Onda mi je jednog dana bojažljivo izjavila: ‘Tata, ti više nisi moj najbolji glumac!’. Ah, ko je taj što je čedu mome pomutio razum? - promucah nekog patetičnog Šekspira iz sećanja... Nebojša Glogovac, skrušeno mi priznade. Zagrlih je. Pa, on je i za mene najbolji glumac, priznah i ja njoj”.

„Laknulo joj je. I zbog tebe je otputovala iz Čikaga s nama u Boston da ponovo odgleda predstavu. Glogi, od kada sam čuo za tvoju boljku, krenuo sam nešto da pišem za nas. Pa da odigramo... ili ovde ili tamo. I čekam da se čujemo... za vikend. Tvoj Žarko.”

Vesna Lalić

 

 

 

 

 

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs Antonio Ahel/ATAImages, Vesna Lalić