Dijana rešila porodičnu misteriju dugu 15 godina: Sada je jasno zašto Đokovići zaobilaze jedno mesto u širokom luku

Dijana rešila porodičnu misteriju dugu 15 godina: Sada je jasno zašto Đokovići zaobilaze jedno mesto u širokom luku

Autor: | 27/01/2024

2

Dijana Đoković rešila porodičnu misteriju

Novak Đoković je poražen u polufinalu Australijan opena. To je prvi put u karijeri da je izgubio u toj fazi grend slema u Melburnu, a njegova majka Dijana Đoković otkrila je misteriju koja je mučila javnost dugih 15 godina..

Photo by Daniel Pockett/Getty Images

 

Nime, mnogi su primetili da Novakova porodica nije doputovala u Melburn. Đokovići su, inače, samo dva puta bili na Australijan openu, 2008. i 2023, a Dijana Đoković je za Sportal otkrila zbog čega.

U Melburnu nema ni Jelene Đoković ni Novakove dece, ali ni Srđana i Dijane. Došli su u Melburn 2008, kada je Novak prvi put u istoriji podigao trofej nekog grend slema, kao i prošle godine, kako bi podržali sina posle one sramote i deportacije 2022. godine.

Pročitajte: Dijana slavi jubilarni 60. rođendan - Đokovići lumpuju u kafani, pogledajte samo kako je Srđan gleda

Australijan open je generalno turnir na koji porodica Đoković najređe dolazi, a razlog nam je otkrila Dijana Đoković u dokumentarcu Sportala "Novak - Neispričane priče".

Na pitanje zašto nisu 15 godina dolazili u Australiju, još od 2008. sve do 2023, Dijana je odgovorila:

- Ne, nikad, ne, ne, ne, mnogo mi je daleko, ne.

Potom je evocirala uspomene na ta dva putovanja i objasnila zbog čega su došli 2023.

- Sećanje na Australiju 2008? Sad smo malo evocirali… Evo 15 godina kasnije, da smo otišli sad opet da budemo sa njm.

- Pa daleko je, daleka je zemlja i stvarno, onako. kad samo pomisliš da treba da putuješ jedno 25 do 30 sati, nije ti dobro, ali lep je ugođaj jer ovde je zima, a tamo leto.

Profimedia

 

- Bili smo jedno mesec dana, pa je onda okej da provedeš vreme i sa decom, deca su bila mlađa, pa hoće ovo, pa hoće ono da vide, ali nekako smo tu bili kada mu je bilo najpotrebnije, kao i sad ovde godine, da smo se eto prvi put posle 15 godina okuražili da krenemo za Australiju, jer smo smatrali da mu trebamo.

- Posle svega što se desilo u Australiji 2022. godine znam koliko mu je bitno da to osvoji.

- Ne toliko zbog tenisa  koliko da on sebi dokaže i pokaže i da im na neki način zapuši usta za sve ono što su mu uradili prethodne godine. Tako da nam je ta pobeda bila možda jedna od najvažnijih - rekla je Dijana Đoković.

Komentari (2)

Loading
Jovan 18:10 27.01.2024
Odgovori

Poštovana gospođo Dijana znam da bi kao majka voleli da je Nole pobedio i ja isto tako ali šta se tu može kad vam netko namesti i uslove za igranje i to rade namerno ne pitajući ništa Noleta ali biti će Nole druge sreće i uspeha osvojiti će i taj jubilarni 25 grend slem

Danica 03:57 28.01.2024
Odgovori

Svi oni treba da. znaju da zive na jaslama ovog naroda i da su nedopustive bilo kakve nesuglasice. Ako su gospoda plemickog roda, onda treba da budu primer svim ljudima. Nas kralj, ako misli da ova zemlja treba da bude Parlamentatna monathija jednog dana kao Engleska, mora da govori srpski i to je imperativ!

hellomagazin.rs Ata Images

Pročitajte još