Preminuo Dejan Milojević: Čovek koji je stvorio Nikolu Jokića

Preminuo Dejan Milojević: Čovek koji je stvorio Nikolu Jokića

Autor: | 17/01/2024

0

Srpski košarkaški trener i veliki stručnjak Dejan Milojević preminuo je u 46. godini.

Milojević je prethodno, na klupskoj večeri pred meč sa "Jutom", u Solt Lejk Sitiju doživeo infarkt, zbog čega je hitno hospitalizovan i operisan, i od tada se nalazio u bolnici.

Veliki trag Milojević je ostavio u srpskoj košarci, kako kao igrač, tako i kao trener.

Košarkaški svet tuguje za velikanom koji je po završetku karijere prve trenerske korake načinio u ekipi "Mege".

"Ata Images

 

Poznata je činjenica da su pod njegovom palicom stasali brojni poznati igrači koji su napravili zavidne karijere, dok je svakako najpoznatiji Nikola Jokić.

U igračkoj karijeri nosio je dres "Beovuka", "FMP-a", "Budućnosti", "Valensije", "Galatasaraja", a največi trag ostavio je kao košarkaš "Partizana".

Upravo u dresu crno-belih tri puta je bio proglašavan za MVP-a ABA lige, dok je u dva navrata, 2005. i 2006. godine, bio i najbolji strelac "Jadranske lige".

U tri navrata uspeo je da osvoji i nekadašnju "YUBA" ligu, 2001. godine u dresu "Budućnosti", i dva puta, 2005. i 2006. godine, sa "Partizanom". Uz to, 2001. godine osvojio je i Jugoslovenski kup 2001. godine.

Pročitajte: Nikola Jokić otvorio dušu - Ne volim ovaj život, želim da me dete pamti kao oca, a ne kao košarkaša

Sa velikim uspehom nosio je i dres reprezentacije, sa kojom je prvo osvojio zlato na Evropskom prvenstvu 1998. godine za igrače do 22 godine, a potom još jedno zlato u seniorskoj konkurenciji na Eurobasketu 2001. godine u Turskoj.

Vrhunac trenerske karijere doživeo je 2021. godine, kada je postao deo stručnog štaba "Golden Stejt Voriorsa", gde je radio do danas.

 

U trenerskoj karijeri, na čelu "Budućnosti" osvojio je titulu šampiona i Kup Crne Gore, dok je na klupi "Mege", 2016. godine, osvojio Kup "Radivoja Koraća".

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs Antonio Anhel / Ata images

Pročitajte još