Glumica je presrećna: Tamara Dragičević otkrila divne vesti

Glumica je presrećna: Tamara Dragičević otkrila divne vesti

Autor: | 27/07/2020

0

Tamara Dragičević je po svoj prilici dobila ulogu života. Naime, posle više od godinu dana priprema na scenariju tokom vikenda koji je za nama počelo je snimanje filma o pevaču narodne muzike Tomi Zdravkoviću. Producenti Željko Joksimović i Dragan Bjelogrlić odlučili su da glavnu ulogu povere glumcu Milanu Mariću, dok će se u ulozi Silvane Armenulić naći Tamara Dragičević.

‒ Pala prva klapa! Počelo snimanje! Nek nam je srećno! ‒ napisala je uzbuđeno Tamara na svom profilu na „Instagramu“ i pokazala koliko sjajno izgleda kao Silvana Armenulić. Čestitke i pohvale kolega počele su da se nižu, a svi su se složili da će Tamara sjajno doneti lik legende narodne muzike.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Tamara Dragičević (@tamaradragicevic) дана 26. Јул 2020. у 1:54 PDT

Scenario za ovaj romantični biografski film potpisuju Nikola Pejaković i Dragan Bjelogrlić, a režija je poverena Zoranu Lisincu koji je poslednjih desetak godina proveo radeći u SAD. U ostalim rolama su Petar Benčina, Andrija Kuzmanović, Mirjana Karanović, Slobodan ‒ Boda Ninković, Marko Janketić, Ivan Zekić i mnogi drugi.

‒ Tomu Zdravkovića zvali su „pesnik tuge“. Pevao je iz duše i za dušu. Voleli su ga svi. Tomu su voleli i slušali i oni koji ne slušaju narodnu muziku. I danas, trideset godina posle njegove smrti, njegove pesme se slušaju i poručuju u kafanama. Pevaju ih i poručuju i oni koji ne znaju ko je bio Toma ‒ rekao je Bjelogrlić, prenose agencije.

Pročitajte: Goran Bogdan - Neću glumiti Tomu Zdravkovića u filmu

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Tamara Dragičević (@tamaradragicevic) дана 24. Јул 2020. у 10:06 PDT

Dragan Bjelogrlić podsetio je da je o Zdravkoviću i njegovom životu napisano nekoliko knjiga, podignuta su mu dva spomenika, a sada se snima film.

‒ Na pitanje zašto pokušaćemo da damo odgovor ovim projektom ‒ izjavio je Bjelogrić uoči početka snimanja.

Tamara Dragičević i Milan Marić doneće velike Silvanine i Tomine hitove

Tokom čitavog filma posebna pažnja biće posvećena upravo muzici za koju je Zdravković živeo.

‒ Biće ovo veliko podsećanje sa obavezom na muziku i žanr koji su mnogi odavno zaboravili. Iako se mnogima čini da je muzika tog vremena konstantno oko nas, stvari nisu baš takve. Najezda novih trendova, brzina života, prečesta otuđenja ljudi proizvode svakodnevicu koje se niko kroz koju godinu neće sećati ‒ smatra Željko Joksimović.

Dodaje da je muzičar govorio da je vreme provedeno u kafani i novac potrošen u njoj ništa drugo do ulaganja u sećanje.

‒ Trebalo bi da razmislimo čega ćemo se u životu sećati. Ovaj film govori o tome ‒ istakao je Joksimović.

Pročitajte: Mama za desetku - Tamara Dragičević u gala haljini i pored šporeta (foto)

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели FILMITV.RS (@filmitv.rs) дана 24. Јул 2020. у 2:01 PDT

Autori objašnjavaju da film „Toma“ predstavlja biografsku sagu, ne samo o životu ovog nesvakidašnjeg umetnika već i o ljudima koji su činili njegov život i inspirisali ga. Ovo će biti priča o jednom vremenu, koje su obeležili umetnici i velikani poput Dragana Nikolića, Bore Todorovića, Zorana Radmilovića, čuvenog Tozovca i Cuneta, Lepe Lukić i Kemala Montena.

Premijera filma planirana je za početak naredne godine.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs Luka Šarac, instagram