Goran Bogdan: Neću glumiti Tomu Zdravkovića u filmu

Goran Bogdan: Neću glumiti Tomu Zdravkovića u filmu

Autor: | 29/01/2020

0

Goran Bogdan demantovao da će glumiti u filmu o Tomi Zdravkoviću

Željko Joksimović privodi kraju pripreme za snimanje svog filmskog prvenca i TV serije “Toma“ o Tomi Zdravkoviću, a potraga za glavnim glumcem, kako su preneli domaći mediji, trajala je mesecima.

Nagađalo se da će velikog boema i pevača igrati hrvatski glumac Goran Bogdan jer, kako se navodilo, on bi mogao da prikaže na pravi način jednu takvu ličnost. Ipak, Goran Bogdan je tu informaciju demantovao.

– Nije istina da ću igrati u tom filmu – izjavio je glumac za Večernji list.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Muzicka Apoteka (@muzickaapotekaa) on Jan 23, 2020 at 12:24pm PST


Biografska drama planirano je da se snima na proleće, a prikazaće, između ostalog, tragičan život umetnika, njegove velike ljubavi, a jedna od junaka je i Silvana Armenulić, navodi “Kurir”. Joksimović i njegovi saradnici još traže ko će igrati Silvanu Armenulić.

– Za Silvanu konkuriše nekoliko glumica, a možda na kraju tu ulogu odigra i neka pevačica. Kasting je i dalje u toku i autori su na mukama. Željko jedva čeka da krene snimanje filma, na kome je radio gotovo godinu i po dana. On sam se neće oprobati kao glumac – zaključuje sagovornik.

Otkrivena poslednja želja Tome Zdravkovića

Najviše novca, čak 45 miliona dinara, na konkursu Filmskog centra Srbije dobio je film “Toma“, a nastao je po scenariju Nikole Pejakovića. Producenti ovog ostvarenja su “Kobra film“ i “Minakord“.

Željko Joksimović, paralelno sa filmom “Toma“, priprema još jedan film. Kantautor će raditi muziku za dramu “Srpski Mančester“, koju režira Petar Ristovski. U filmu o Leskovcu glavne uloge tumače Sloboda Mićalović, Viktor Savić i Andrija Kuzmanović. 

Film o Tomi Zdravkoviću – Podrška supruge Gordane 

Jedan od najvećih boema ženio se nekoliko puta, a smirio se kraj supruge Gordane, koja je u izjavama za medije isticala da je ponosna što su Željko Joksimović i njegov menadžer Bane Obradović odlučili da snime film o njenom suprugu.

– To će biti izvanredan projekat. Ja neću da glumim, ali ću svakako da pomognem u vezi s anegdotama. Reditelju ću da ustupim Tomina odela koja je nosio, a ako budu želeli, scene mogu da se snime i u našoj kući – rekla je Gordana.

Bard narodne muzike Toma Zdravković imao je dve velike neuzvraćene ljubavi kojima je napisao nezaboravne pesme. Pesmu “Danka“ posvetio je voditeljki Danki Novović, a “Ljiljanu“ glumici Ljilji Blagojević.

Hellomagazin.rs Ata/Instagram