Preminula majka Melanije Tramp, tuga u domu bivše prve dame

Preminula majka Melanije Tramp, tuga u domu bivše prve dame

Autor: | 10/01/2024

0

Preminula majka Melanije Tramp

Tuga u domu bivšeg američkog predsednika i njegove supruge. Savetnik predizborne kampanje Donalda Trampa potvrdio je za CNN da je u 78. godini preminula njegova tašta Amalija Knavs, majka Melanije Tramp. Nekadašnja prva dama tim povodom je na Tviteru ostavila kratku i emotivnu objavu.

Tasos Katopodis/Getty Images

 

“Sa dubokim žaljenjem saopštavam da nas je napustila moja voljena majka Amalija Knavs. Bila je snažna žena, graciozna, prijatna i dostojanstvena, u potpunosti posvećena suprugu, ćerkama, unuku i zetu. Bezgranično će nam nedostajati i nastavićemo da poštujemo njenu zaostavštinu.”

Pročitajte: Nekada je blistala - Ovo je Melanija Tramp danas, najnovije fotografije obišle svet

Melanija je, kao što znamo, rođena u Sloveniji. Bivšu jugoslovensku republiku pomenula je i američka televizija prenoseći informaciju o smrti gospođe Knavs, tekstilne radnice u penziji.

 

 

Oglasio se i Donald Tramp, koji je veoma uvažavao taštu. Bila je veoma bolesna, istakao je, a Melanija je bila uz nju u bolnici u Majamiju.

"Ovo je veoma tužna noć za celu porodicu. Melanijina divna i prelepa majka Amalija upravo se preselila na neko lepše mesto na nebesima. Bila je neverovatna žena i ne postoje reči kojima možemo da opišemo koliko će nam nedostajati."

Drew Angerer/Getty Images

 

Amalija i Viktor, Melanijin otac, posedovali su kuću u Sevnici, gradiću na obali Save sa oko pet hiljada stanovnika, ali su poslednje dve decenije najviše vremena provodili u Njujorku. Tamo su se i preselili kada je 2006. na svet došao njihov unuk Baron, a iste godine Melanija je dobila američko državljanstvo.

Kako CNN navodi, i Knavsovi su postali građani Sjedinjenih Država, ali 2018, i to na osnovu sponzorisanja njihove odrasle ćerke. Prilično kontroverzan način, s obzirom na činjenicu da je upravo Trampova administracija pokušavala da ukine tu viznu kategoriju.

Guliver Getty Images

 

Melanijine roditelje često su viđali u Vašingtonu dok je njihov zet bio predsednik, kao i u luksuznom kompleksu Mar-a-Lago na Floridi, gde se cela porodica povukla kada mu je istekao mandat. 

Viktor Knavs, inače dve godine stariji od Melanijinog supruga, u nekadašnjoj Jugoslaviji bio je ugledni član Saveza komunista i vozač. Amaliju Ulčnik upoznao je 1966. dok je radila u poljoprivrednom kombinatu u Sevnici, gde je kopala luk. Zahvaljujući Viktorovim političkim vezama ubrzo je našla bolje mesto.

Pročitajte: Život u senci - Melanija Tramp godinama krije rođenu sestru, sličnost je neverovatna

Zaposlila se u fabrici dečje odeće. Počela je za mašinom za šivenje, kao krojačica, a onda pokazala da poseduje i talenat za crtanje. Uskoro je počela da osmišljava desene za tekstil. Kod kuće je, u slobodno vreme, šila i za ćerke, Ines i Melaniju.

Brynn Anderson/Getty Images

 

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs Getty Images

Najnovije vesti