Mesi se česnica, jede se na podu: Evo kako izgleda Badnje veče u domu Viki Miljković

Mesi se česnica, jede se na podu: Evo kako izgleda Badnje veče u domu Viki Miljković

Autor: | 06/01/2024

0

 Badnje veče u domu Viki Miljković

Srpska pravoslavna crkva danas slavi Badnji dan, a tradicija se strogo poštuje i u domu Viki Miljković, koja je otkrila šta se nalazi na njenoj prazničnoj trpezi.

- Badnje veče je uvek posno, jedemo na podu, priprema se tradicionalno posni pasulj prebranac, mesi se česnica. Na trpezi se nađe i dosta suvog voća.

mirko tabašević

 

- Za Božić ide mrsna trpeza, spremaju se kolači, sarme, pečenje, supe, baš nešto posebno. Mi južnjaci volimo da kuvamo i da spremamo pa tako i ja volim da kuvam, ali za božićnu trpezu imaju svoje tradicionalne načine kako se spremaju - ispričala je Viki za Grand.

Pročitajte: Stan Viki Miljković u Nišu daleko od luksuza u Beogradu - Evo u kakvim uslovima je živela

Kako kaže, ponosna je jer je prave vrednosti uspela da prenese i na sina Andreja koji je već godinama deo hora, pomaže sveštenicima i učestvuje u liturgiji.

- Mislim da je to jedna divna stvar. Mislim da bi svi roditelji trebalo da deci što više pričaju o tome i da ih polako uvode u neke prave vrednosti.

Instagram

 

- Da ih uvode u veru polako, da poštujemo svoju, ali i tuđu jer se tako razvija ljubav. Tako se razvija osećaj kod dece da pomažu jedni drugima, da budu saosećajni, da imaju emocije da veruju i grade svoj stav – objasnila je Viki.

 

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs Ata Images

Najnovije vesti