Biću na lekovima do kraja života: Sanja Vučić iskreno o borbi sa neizlečivom bolešću

Biću na lekovima do kraja života: Sanja Vučić iskreno o borbi sa neizlečivom bolešću

Autor: | 04/01/2024

0

Sanja Vučić iskreno o borbi sa neizlečivom bolešću

Pevačica Sanja Vučić poseduje jedan od najmoćnijih vokala na ovdašnjoj sceni. Dva puta je učestvovala na „Pesmi Evrovizije“, zgodna je, lepa, uspešna, ali malo ko zna da se već godinama suočava sa ozbiljnim zdravstvenim problemom.

Ata Images

 

Pre nego što joj je dijagnostikovan Hašimoto sindrom, dešavalo se da bude toliko umorna da najradije ne bi ni ustala iz kreveta. Glavni znak da nešto nije u redu bile su dramatične promene raspoloženja.

Pročitajte: Bivši dečko Sanje Vučić se sada kaje - Krivo mi je što smo raskinuli, oboje smo želeli decu

‒ Bila sam vrlo nesrećna iako sam, u suštini, na svim životnim poljima bila zadovoljna. Mislila sam da je psiha glavni krivac što se fizički osećam loše, a situacija je bila obrnuta. Pomislila sam da postoji problem sa hormonima, pa sam rešenje prvo potražila kod ginekologa – ispričala je Sanja svojevremeno za HELLO!.

Instagram

 

Doktorka joj je predložila da proveri i štitnu žlezdu. Ustanovljen joj je Hašimoto sindrom, hronično autoimuno oboljenje, koje često prolazi nezapaženo. Ako se ne otkrije na vreme i ne leči kako treba, može da izazove brojne probleme.

- Žao mi je što se Hašimoto predstavlja kao bauk, a u stvari je stanje sa kojim se može sasvim dobro živeti. Najneprijatnija je, u stvari, činjenica da morate da uzimate terapiju dok ste živi, ali ako ljudi svakog jutra piju kafu, zašto ja pola sata pre doručka ne bih popila jednu tableticu?

ATA images

 

Čim je počela da uzima terapiju, za koju kaže da je minimalna, raspoloženje se znatno promenilo. U svakom trenutku ima rezerve leka, a redovno uzima i vitamin D, kao i suplemente koji sadrže selen, magnezijum i cink.

Pročitajte: Opasno zgodan! Srce Sanje Vučić zarobio atraktivni plivač iz Crne Gore

- Nerviranje svakom čoveku stvara zdravstvene probleme, a nama sa Hašimoto sindromom naročito. Zato nastojim da, koliko god je moguće, zadržim pribranost. Uz to, trudim se da vodim zdrav život, ali moram priznati da mi ne uspeva baš uvek. (smeh)

Ata Images

 

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs Ata Images

Slične Vesti