Ovo je jedina fotografija Žarka Lauševića iz zatvora: Pomiren sa sudbinom igra karte sa trojicom osuđenika

Ovo je jedina fotografija Žarka Lauševića iz zatvora: Pomiren sa sudbinom igra karte sa trojicom osuđenika

Autor: | 15/12/2023

0

Fotografija Žarka Lauševića iz zatvora dospela u javnost

U svojoj prvoj knjizi „Godina prođe, dan nikad” Žarko Laušević piše o onome što mu se dešavalo neposredno posle dvostrukog ubistva koje mu je promenilo život. Kaznu je služio u zatvorima u Požarevcu i Spužu, a beleške koje je vodio tokom prvih 455 dana zatočeništva skupio je u ovu jedinstvenu zbirku.

Vesna Lalić

 

Dnevnik jedne robije, kako je delo nazvano, te 2011. godine postalo je bestseler. Pratile su ga različite reakcije, pitanja, izlivi emocija, no, ono što je sigurno jeste činjenica da je ta knjiga predstavljala povratak čuvenog glumca u našu svakodnevicu.

Pročitajte: Bila je tu kad je bilo najteže - Po izlasku iz zatvora Žarko Laušević utočište je pronašao u domu ove poznate glumice

Priča je teška, bolna, oštra, ali neponovljiva i iskrena. Laušević, najveći tragičar srpskog glumišta, do poslednjeg dana svog prerano okončanog života nosio je taj težak teret i pritisak.

Vladimir Radojičić

 

U svojim zbirkama detaljno je opisivao dane i noći provedene u zatvoru. Život osuđenika nije nešto što lako dospeva do očiju javnosti, a nečija priča može biti dokumentovana samo uz posebnu dozvolu. No, postoji jedna, i jedina fotografija Žarka Lauševića iz vremena dok je služio kaznu.

Nastala je u Kazneno-popravnom domu Spuž. Čuvenog glumca vidimo kako, pomiren sa svojom sudbinom, igra karte sa još trojicom osuđenih, s kojima je verovatno delio ćeliju.

Instagram

 

 

 

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs Vladimir Radojičić

Pročitajte još