Poznati se oprostili od Isidore Bjelice: Sreća je bila poznavati te!

Poznati se oprostili od Isidore Bjelice: Sreća je bila poznavati te!

Autor: | 06/08/2020

0

Nakon što je juše čitava javnost zanemela, kako bi minutom ćutanja odala počast preminuloj spisateljici, mnogi su poželeli da odaju poštu jednoj velikoj i hrabroj ženi. Poznati se oprostili od Isidore Bjelice dirljivim rečima i sa puno emocije i bola.

- Ne, ne, ne, ne... Ja ne želim u ovo da poverujem. Nikako ne želim u ovo da poverujem. Molim Vas, samo ako je ovo istina imaću mnogo toga da kažem, sada sam ostala bez reči - rekla je Vesna Dedić, zanemela od bola.

A onda, kada se uverila u istinitost ove tragedije, Isidoru je na "Instagramu" ispratila nizom zajedničkih fotografija, uz ove reči:

-Najveći strah svakog pisca je strah od belog praznog papira. Gledam u belilo ekrana satima od kada su mi javili da je otišla Isidora, Vilina i Lavova mama... Pajkićeva žena sa velikim Ž i najduhovitija srpska književnica moje generacije. Evo... Čekam da RTS vrati na YouTube naš intervju iz Balkanske ulice pa da u pesmama koje je volela da sluša u kafani pronađem tu reč za početak priče o Isidori za koju kažu da je otišla danas... A ja baš nešto i ne verujem.

Pročitajte: Nakon velike borbe za život, preminula Isidora Bjelica

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Vesna Dedić (@dedicvesna) on Aug 5, 2020 at 12:44pm PDT

Od Isidore se oprostila i Ceca Ražnatović, koja je na svom "Instagramu" objavila i Isidorinu fotografiju, uz reči

-Mila moja, jako ćeš nedostajati. Neka te Anđeli čuvaju.

- Većeg borca nisam poznavala, veću žeđ za životom, plodnog, neumirnog pisca i uvek vedru osobu. Imala je sigurno paklene periode, ali se nije žalila, već je svoj bol i patnju pretočila u knjige koje su pomoć i potpira drugima. Dolaskom u Beograd donela je jednu potpuno drugu energiju, njene emisije su bile drugačije od ostalih, njene kolumne, njeni stavovi, hrabrost, lucidnost... ženstvenost... Uvek je bila posebna, i po karakteru i po stilu, vatromet boja i energije se ugasio. Ne mogu da verujem. Saučešće porodici, nema utehe - prenosi "Kurir" reči Suzane Mančić.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Suzana Mancic (@suzanamancicofficial) on Aug 5, 2020 at 11:48pm PDT


Voditeljka i dugogodišnja prijateljica Isidore Bjelice, Snežana Dakić istakla je koliko je dragocena bila Isidorina snaga.

- Isidora je bila izuzetno jaka i uporna i pravo je čudo da je i ovoliko poživela sa tom dijagnozom. Bila je duhovita i mudra, svaki intervju sa njom bio je bolji od prethodnog, jer je stalno radila na sebi i na svom ličnom razvoju. Izuzetno je važan njen projekat "Ubij princezu u sebi" kojim je nas žene poučila kako da se oslobodimo destruktivnih ljubavnih mehanizama i pogrešnih uverenja o ljubavi koje su nam usadili Dozni i Holivud. Volela sam je, nedostajaće nam.

Pročitajte: Isidora Bjelica - Želim da moja deca žive ono što žele, a ne tuđe iluzije i zanose

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Isidora Bjelica (@isidorabjelicapajkic) on Dec 5, 2019 at 3:39pm PST


Pevačica Rada Manojlović takođe se oprostila do Isidore.

- Draga Isidora, ostaćeš zauvek u našim srcima kao simbol lepote, elegancije, duhovitosti, harizme, inteligencije, a pre svega simbol neprekidne borbe i velike snage, pozitivne energije koju su imala i nesebično delila svima oko sebe. Bila si motivacija i uzor.

- Isi...zar i ti drugarice? Zar i ti najdivnija. Ova planeta ostaje bez najboljih. Na nebu je sve više zvezda, od danas ona najsjajnija se zove tvojim imenom. Sreća je bila poznavati tebe i družiziti se sa tobom, ta naša druženja i smeh čuvam u srcu zauvek. Volim te lepa moja. - napisala je na svom "Instagramu" glumica Milica Milša.

Pročitajte: Isidora Bjelica - Mili moj dečače, znao si da me nasmeješ kada nisam imala snage ni za suze

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Milica Milša (@milicamilsaisakovic) on Aug 5, 2020 at 10:48am PDT


Poznati se na dirljiv način oprostili od Isidore Bjelice, ali ipak najbolije zbogom, poslao je njen sin Lav.

Lav Pajkić se od majke oprostio njihovom zajedničkom fotografijom. Bez reči, jer slikom je rečeno sve.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Lav Grigorije Pajkic (@lavpajkic) on Aug 5, 2020 at 11:00am PDT

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs Nebojša Nišić, Luka Šarac, Instagram