Retko i neobično: Treći sin Veljka i Bogdane Ražnatović zvaće se ILIJAN, evo i zašto

Retko i neobično: Treći sin Veljka i Bogdane Ražnatović zvaće se ILIJAN, evo i zašto

Autor: | 22/11/2023

1

Veljko i Bogdana Ražnatović čekaju trećeg sina, to je jedna od vesti koje ovih dana najviše okupiraju medije i javnost. Sin Cece Ražnatović beskrajno je srećan što će ponovo postati otac, jer je uvek isticao da želi veliku porodicu sa bar petoro dece.

ATA Images

 

Još dok je Bogdana bila trudna sa drugim sinom odabrali su mi ime – Krstan. Odluku nije promenio kada je dečak došao na svet. Tada je rekao da i za treće dete ima spremno ime.

Pročitajte: Prvo oglašavanje Cece Ražnatović na vest da ponovo postaje baka - Ovakav osmeh niste još videli

– Da, naravno da će biti Krstan! Što bih menjao? Ako bude i treći sin, zvaće se Lazar. Biće sve srpska imena. Kome se ne sviđa neka promeni kanal.

No, izgleda da su se predomislili i odustali od Lazara. Beba koju Veljko i Bogdana čekaju zvaće se – Ilijan, ekskluzivno saznaje HELLO!. Retko i neobično ime, koje se obično čuje u ženskoj varijanti Ilijana.

Instagram

 

Nastalo je od imena Ilija. Izvorno, na hebrejskom, glasi „Elijahu” i znači „Bog je moj Jahve”. Ilija je bio izraelski prorok iz 9. veka pre nove ere, koji se prema predanju jedini živ uzneo u nebo. Pominje se i u Talmudu, Bibliji, Kuranu. Bog je, kako se pominje u svetim knjigama, učinio mnoga čuda kroz Iliju, uključujući vaskrsenje i spuštanje vatre s neba.

Ovo je biblijsko, ali i tradicionalno srpsko ime. Grčki i latinski oblik je Elias, a u našem narodu poštuje se i Gromovnik Ilija, koji se slavi drugog dana avgusta.

Mirko Tabašević

 

 

 

Komentari (1)

Loading
Rubi 17:50 22.11.2023
Odgovori

Kako je dijete lijepo obučeno ,bijelo odijelo,crvena leptir mašnica,crveni pojas,prekrasno,i preslatko,i još plava kosa.

hellomagazin.rs Creative Couple Media

Slične Vesti

Pročitajte još