Poslednja knjiga Žarka Lauševića odala je veliku tajnu: U crkvi uvek palim tri sveće, jednu za pokojnog oca, a druge dve...

Poslednja knjiga Žarka Lauševića odala je veliku tajnu: U crkvi uvek palim tri sveće, jednu za pokojnog oca, a druge dve...

Autor: | 21/11/2023

0

Knjiga Žarka Lauševića otkrila je veliku tajnu

Legendarni Žarko Laušević juče je ispraćen na večni put. Na prvom delu života mnogi su mu zavideli. Drugu polovinu niko ne bi poželeo.

Ata Images

 

Slavni glumac bio je na vrhuncu karijere kada je u leto 1993. godine, u Podgorici, sticajem nesrećnih okolnosti, hicima iz pištolja usmrtio dva muškarca, a jednog ranio.

Pročitajte: Komemoracija Žarku Lauševiću - Deca nema od bola, supruga Anita u suzama

Osuđen je na 15 godina, a potom na 13, da bi na kraju u zatvoru proveo četiri godine i sedam meseci. Na slobodu je pušten u februaru 1998. godine.

Vladimir Radojičić

 

Dugo je ćutao, preslišavao se i borio sa sopstvenim demonima, a onda, 2011, objavio prvu ispovest, dnevnik jedne robije koji je postao bestseler - „Godina prođe, dan nikad“.

Pročitajte: Sestre mladića koga je Žarko Laušević ubio uputile javnosti otvoreno pismo, pomenule krvnu osvetu i jedan zahtev

O tragičnom događaju, kao i o životu pre i posle boravka u zatvoru, Laušević je pisao u četiri knjige. I skoro sa svake stranice provejava griža savesti zbog prerano prekinutih života i pitanje kakva bi im svima bila budućnost da im se kobnog dana putevi nisu ukrstili.

Promo

 

U poslednjoj knjizi koju je objavio prošlog leta „Padre, idiote!“ odao je i veliku tajnu. Naime, priznao je da u crkvi uvek upali tri sveće. „Za oca i njih dvojicu“, naveo je.

 

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs Vladimir Radojičić