Nije im bilo suđeno da ostare zajedno: Ovu poznatu lepoticu je Rade Šerbedžija izgubio zbog neverstva

Nije im bilo suđeno da ostare zajedno: Ovu poznatu lepoticu je Rade Šerbedžija izgubio zbog neverstva

Autor: | 01/11/2023

1

Prva žena Radeta Šerbedžije bila je prelepa balerina

Rade Šerbedžija, koji je letos proslavio 77. rođendan, uvek je važio za velikog šarmera i džentlmena. Nisu mu odolele mnoge dame, nije ni on njima, a zvanično je bio u braku samo sa dve.

Amanda Edwards/Getty Images

 

Ljubav sa Ivankom Cerovac, kojom se oženio 1969, trajala je skoro dve decenije, a od 1991. u braku je sa Lenkom Udovički, s kojom je dobio troje dece.

Pročitajte: Rade Šerbedžija ćerku dopratio do oltara, lepa Nina rekla DA poznatom glumcu

Slavni glumac imao je 23 godine kada se na prvi pogled zaljubio u lepu zagrebačku balerinu, njegovu vršnjakinju. Ivanka mu je rodila sina i ćerku, koji su od roditelja nasledili naklonost prema umetnosti: Danilo je postao režiser, a Lucija glumica.

Privatna arhiva

 

U vreme kada su počeli zajednički život, krajem šezdesetih, Rade je igrao u Gradskom teatru „Gavela”, dok je Ivanka radila kao plesni koreograf u Zagrebačkom pozorištu mladih.

Iako su verovali da su srodne duše, a možda je i mladalački zanos učinio svoje, starost nisu dočekali zajedno. Nije bilo suđeno.

Profimedia

 

Rade je uvek isticao da je Ivanka njegova velika ljubav i sa nežnošću govorio o njoj. Nije želeo da je izgubi iz svog života i nastojao je da ostanu u bliskim odnosima, što su i uspeli.

„Od nas ništa nije ostalo osim dvoje odrasle dece, koja nas svojim životima uveravaju da sve to nije bio tek san i privid”, glase stihove jedne pesme iz zbirke koju je posvetio prvoj supruzi.

Pročitajte: Dirljiva priča o prijateljstvu - Kako je Rade Šerbedžija ovekovečio uspomenu na Gagu Nikolića

Rastali su se 1987. godine, navodno zbog njegovih neverstava. Tada je već bio slavan, a sa popularnošću dolaze i razni životni izazovi kojima je nekad teško odoleti. Ivanka je preminula 2009. godine posle moždanog udara.

 

Komentari (1)

Loading
hellomagazin.rs Pascal Le Segretain/Getty Images