Dirljiva priča o prijateljstvu: Kako je Rade Šerbedžija ovekovečio uspomenu na Gagu Nikolića?

Dirljiva priča o prijateljstvu: Kako je Rade Šerbedžija ovekovečio uspomenu na Gagu Nikolića?

Autor: | 16/02/2021

1

Prijateljstvo Radeta Šerbedžije i Dragana Gage Nikolića trajalo je decenijama, a kako Rade otkriva, nije se završilo čak ni nakon Gagine smrti. U dirljivoj priči o prijateljstvu, šarmantni i legendarni Rade Šerbedžija otkrio je kako je oživeo i ovekovečio uspomenu na svog velikog prijatelja Gagu Nikolića.

Sve je počelo jednim pozivom Milene Dravić.

Pročitajte: Omaž omiljenom paru - Mural Mileni i Draganu u Nevesinjskoj ulici (foto)

- Zvala me je dva meseca nakon Draganove smrti, kad sam bio u Beogradu, i rekla da je Gagin brod odlučila da pokloniti meni. Još ga nije ni stavio u more kad se razboleo, završavao ga je, bio je to nov brod. Rekao sam Mileni da već imam dve barke i zahvalio joj se. No, ona je, kao i obično kad bi se naljutila na mene, rekla: 'Ne lupetaj' i dodala da želi da imam uspomenu na njega - započeo je svoju priču Rade Šerbedžija.

- Prebacio sam ga u Hrvatsku i dao mojim ljudima da njime prevoze mlade glumce na probe i predstave. Sad je u floti brijunskog teatra "Ulysses". Na njemu piše Gaga, uz sliku mog druga Dragana Nikolića kao Popaja u mornarskoj majici. Sad nas "Gaga" vozi i Dragan Nikolić je svaki dan s nama tokom leta. Čuva nas i štiti - rekao je Šerbedžija za "Jutarnji.hr".

Pročitajte: Odnos Lenke i Radeta zapao u krizu - Poslednja saradnja bračnog para Šerbedžija

Na ovaj način Rade je još jednom odao počast preminulom prijatelju i dao sve od sebe da još jednom oživi uspomenu na Gagu, ali i njegove glumačke sposobnosti, koje nikada neće i ne mogu biti zaboravljene.

 

Komentari (1)

Loading
hellomagazin.rs hellomagazin

Najnovije vesti