Imao je sve, ali ne i naslednike: Evo kome ostaje ogromno bogatstvo Metjua Perija

Imao je sve, ali ne i naslednike: Evo kome ostaje ogromno bogatstvo Metjua Perija

Autor: | 31/10/2023

0

Bogatstvo Metjua Perija naslediće oni...

U kasnim večernjim satima 28. oktobra, po kalifornijskom vremenu, Holivud je zatekla tužna vest – preminuo je Metju Peri, Čendler iz jedne od najpopularnijih serija svih vremena. Čuveni „Prijatelji“ ostali su bez najduhovitijeg člana.

Photo by Jason Kempin / Getty Images

 

Glumac, koji je imao samo 54 godine, napustio nas je na bizaran način – pronađen je u đakuziju u svom domu u Pacifik Palisejdsu, elitnom rezidencijalnom kvartu Los Anđelesa. Prema prvim informacijama, beživotno telo pronašao je asistent, a nezvaničan uzrok smrti je utapanje usled prestanka rada srca.

Pročitajte: Završena obdukcija tela Metjua Perija - Pojavio se audio-snimak Hitne pomoći, zna se šta se desilo kad je pronađen

Nije tajna da je Metju Peri imao mnogo problema sa porocima. Teško je izboriti se sa slavom koja stigne preko noći, a „Prijatelji“ se i posle skoro tri decenije od emitovanja prve epizode rado gledaju. Čendler Bing bio je jedan od omiljenih likova, uvek spreman na šalu i duhovitu opasku.

Upravo u ovom sitkomu zaradio je pravo bogatstvo koje se meri na oko 90 miliona dolara. Zbog ogromne popularnosti serije, tokom sedme i osme sezone dobijao je 800.000 dolara po epizodi, a u devetoj i desetoj po milion.

Getty Images

 

Pored glume, bavio sse i nekretninama, a u poslednjih nekoliko godina prodao je četiri vile, od kojih nijedna nije vredela manje od deset miliona dolara.

Poznato je da Metju nije bio oženjen, niti je imao naslednike, te će njegovu zaostavštinu naslediti njegovi roditelji, Džon Benet Peri i Suzan Lengford.

Čendler u kandžama poroka

U kandže narkotika upao je 1997. godine, kada se posle teže povrede na skijanju navukao na lekove protiv bolova. Kada se ne koriste kako treba, posebno ako se preteruje, mogu da izazovu zavisnost, što se, nažalost, njemu i dogodilo.

Kasnije je priznao da je čitavo bogatstvo potrošio na pokušaje da se skine sa vikodina, metadona, amfetamina, alkohola. Čak se uopšte nije sećao rada na nekoliko sezona serije. Tri godine života bile su potpuno izbrisane iz njegovog pamćenja.

Pročitajte: Fotografije Čendlera nastale samo nekoliko sati pred smrt - Vidi se u kakvom je stanju glumac, plače ceo svet

Pokušavao je da se oslobodi poroka, išao je na rehabilitaciju, potrošio, prema sopstvenom priznanju, devet miliona dolara, ali posledice su ostale. Svi su ih primetili kada se pridružio kolegama u šou-programu "Friends Reunion“ pre dve godine.

Profimedia

 

- Očajnički sam želeo da budem slavan. Želiš pažnju, novac, najbolje mesto u restoranu. Ali nisam mislio da će biti i posledica - rekao je u jednom intervjuu i dodao da je kasnije shvatio da zapravo želi sve osim slave i ostalog što je nabrojao. Prošle godine objavio je knjigu u kojoj je sve do detalja opisao.

 

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs Profimedia

Pročitajte još