Želeo je samo topli krevet i redovne obroke: Pogledajte kako izgleda Dom u kome je odrastao Duško Tošić FOTO

Želeo je samo topli krevet i redovne obroke: Pogledajte kako izgleda Dom u kome je odrastao Duško Tošić FOTO

Autor: | 18/10/2023

4

Duško Tošić odrastao u Domu koji danas finansijski pomaže

Trnovit put ostao je iza Duška Tošića. Zahvaljujući talentu postao je jedan od najbolje plaćenih srpskih fudbalera, ali nekad nije imao ni za osnovne životne potrebe. Zovu ga „milioner iz Orlovata”, a njegova biografija mogla bi da ponese naziv „Milioner iz blata”.

Profimedia

 

Duško Tošić odrastao je u nemaštini u malom mestu nadomak Zrenjanina. Još se tamo prepričava kako je umeo da se iskrade iz kuće i po celu noć gleda fudbal kod komšije jer njegovi nisu imali televizor.

Pročitajte: Nikad nije zaboravio odakle je potekao - Pogledajte kako izgleda prelepa kuća koju je Duško Tošić izgradio majci

Po završetku osnovne škole otac je, zbog nedostatka finansijskih sredstava, odlučio da ga pošalje u Dom za decu i omladinu „Angelina Kojić Gina”. Iako ova institucija danas posluje kao Dom učenika srednjih škola, ona je nekada bila i socijalna ustanova za decu čiji roditelji nisu mogli da izdvoje novac za privatan smeštaj u gradu na Begeju.

Dom Angelina Kojić Gina

 

Duško je pohađao časove i trenirao u lokalnom klubu „Proleter”. Nije izneverio porodicu.

– Ponosan sam na svaki detalj iz svog života, pa i na to što sam tri godine živeo u domu. I Džordž Buš je bio cvećar, pa je postao predsednik Amerike – izjavio je svojevremeno.

Nastavnici iz Doma sećaju se kako je po ceo dan igrao fudbal na školskom terenu. Želeo je po svaku cenu da trenira taj sport i nije mu smetalo što živi odvojeno od roditelja, sa napuštenom decom, u nemaštini. Dešavalo se i da ne može da priušti obrok, pa mu je kuvarica iz obližnjeg restorana Nadica Kockar, majka Kije Kockar, izlazila u susret i spremala hranu.

Instagram

 

– Pre nego što sam počeo da živim u Domu, putovao sam od Orlovata do Zrenjanina i natrag. Bilo je veoma naporno. Budio sam se u sedam sati ujutro, a kući sam se vraćao oko 23 sata. Imao sam mnogo obaveza u Zrenjaninu i bilo je nemoguće da putujem svakog dana, a uz to sam imao i snažnu želju da uspem u životu – rekao je Duško.

Joern Pollex/Bongarts/Getty Images

 

A kada je uspeo, nije zaboravio ustanovu zahvaljujući kojoj je napravio prve fudbalske korake. Prema pisanju medija, svake godine Domu donira ozbiljnu sumu kako bi omogućio što bolje uslove za život dece koja tamo borave.

Evo kako danas izgleda mesto gde su o Dušku Tošiću brinuli kada nije imao ništa.

Dom Angelina Kojić Gina

 

Dom Angelina Kojić Gina

 

 

 

Komentari (4)

Loading
Ceki 21:20 18.10.2023
Odgovori

Nije imao puno, ali nije bas bednovao pod vedrim nebom, napraviste ga na prosjaka, kuća u Orlovatu izgleda ko svaka seoska, prizemna plac i drugi objekti,a jednu noviju napravio je pored starije.. a sto nije imao sponzore za fudbal, pa to danas nema niko, to tako vec 50 godina funkcioniše...

Maja 02:31 19.10.2023
Odgovori

Dom ucenika Angelina Kojic Gina nije dom za nezbrinutu decu I decu bez roditelja. Tu borave deca srednjih skola cije je prebivaliste udaljeno od Zrenjanina. Ima dece iz cele Vojvodine.

Andro 06:07 19.10.2023
Odgovori

Ko su ovi novinari koji siromaštvo nazivaju "blatom". Blato su lupeezi kojih među politicarima ima kao blata. U siromaštvu su odrastali veliki ljudi,raznih profesija. A političari kod nas su sve sinovi ćerke bivših komunjara koji su imali funkcije

hellomagazin.rs hellomagazin

Pročitajte još

Najnovije vesti