I ona je glumica: Gledali ste je u brojnim domaćim filmovima, a niste znali da je rođena sestra Žike Todorovića

I ona je glumica: Gledali ste je u brojnim domaćim filmovima, a niste znali da je rođena sestra Žike Todorovića

Autor: | 28/09/2023

0

Sestra Žike Todorovića takođe se oprobala u glumi

Srđan Žika Todorović od malih nogu bio je okružen pokretnim slikama, ali malo ko zna da naslednik legendarnog Bore Todorovića ima sestru koja se takođe bavi glumom.

Instagram

 

Žikina sestra zove se Dana Todorović, a gluma nije jedini poziv koji je odabrala, pa se tako veoma uspešno bavi prevođenjem i pisanjem.

Pročitajte: Moja voljena mama... Žika Todorović preplavljen uspomenama, Snežana je bila vanvremenska lepotica

Školovala se u Budimpešti, Detroitu, Indijanapolisu i Njujorku. Studije drame završila je u Londonu. Dana je velika podrška bratu, bila je uz njega i u najtežem životnom periodu kada je izgubio sina.

Instagram

 

Sestra Žike Todorovića godinama je radila kao prevodilac u Ujedinjenim nacijama, a trenutno živi u Beogradu i piše na srpskom jeziku.

Njen prvi roman „Tragična sudbina Morica Tota‟, koji je objavljen 2008. godine, preveden je na nemački i engleski jezik.

Napisala je i dve knjige za decu u Sloveniji, a roman „Park Logovskoj‟ posvetila je svom ocu Bori. Zajedno su se pojavili u filmu „Profesionalac‟, gde su tumačili oca i ćerku. U sporednim ulogama Danu smo gledali u filmovima: „Potera za sreć(k)om‟, „Flert‟, „Rat uživo‟, „Život je čudo‟, a glumila je i u istoimenoj televizijskoj seriji.

Facebook

 

 

 

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs ATA Images