Mislila sam da ću to poneti u grob... Čuvena Tajči priznala da je silovana: Dugo sam verovala da je krivica moja

Mislila sam da ću to poneti u grob... Čuvena Tajči priznala da je silovana: Dugo sam verovala da je krivica moja

Autor: | 27/09/2023

0

Tajči otkrila da je seksualno zlostavljana

Tatjana Matejaš Tajči, poslednja velika jugoslovenska zvezda, u poslednje vreme sve češće boravi u Hrvatskoj.

Nekad izuzetno popularna pevačica, čiji se evrovizijski hit „Hajde da ludujemo” i danas rado peva na raznim veseljima, gostovala je u podkastu „Skip or Beep bravo!” radija, gde je pričala o svemu.

Promo

 

Tajči se prisetila odlaska iz zemlje na vrhuncu slave, kao i lepih i teških životnih trenutaka, a među njima je i jedan koji bi, kada bi mogla, zaboravila. A prošlo je nekoliko decenija. Reč je o traumi iz tinejdžerskih godina kada je, kako je otkrila, bila žrtva seksualnog zlostavljanja.

Pročitajte: Posle toliko godina ponovo kod kuće - Tajči u društvu trojice sinova stigla u Hrvatsku, upoznajte Bleza, Evana i Dantea

‒ Bilo je to pre slave. Dogodilo se silovanje i dugo sam verovala da je to moja krivica. Zbog toga nikom ništa nisam govorila – priznala je.

Godine psihoterapije pomogle su joj da prebrodi traumatično iskustvo i zaleči rane. Uspela je da ponovo zavoli sebe i vrati samopouzdanje. Kako je rekla, zlostavljaču je davno oprostila, ali sebi, upravo zbog osećaja krivice koji ju je toliko progonio, nije mogla.

Promo

 

‒ Moja baka je znala da kaže: „Ja ću to poneti u grob”. Tako sam i ja odlučila da nikada nikome ni slučajno neću reći, nego ću to poneti u grob.

Na pitanje voditeljke podkasta da li se bar poverila majci Tajči je rekla da ni njoj nije priznala šta se desilo.

Pročitajte: Tajči ostala bez supruga - Nisi više u bolovima, sada si zaista slobodan

‒ Da sam rekla mami, više me ne bi pustila nigde da idem sama, ni na nastup. A i želela sam da je zaštitim. Kako nešto tako užasno reći mami? Puklo bi joj srce.

Zlostavljača nikad nije prijavila. Ni njegovo ime nije važno, kaže.

‒ Mnogo je vremena prošlo, ne možeš ti sada nekoga da tražiš, nije to cilj. Ne znam ni da li je osoba uopšte živa, ne mogu da ulažem energiju u to.

youtube printscreen

 

Lek je pronašla u muzici, posebno duhovnoj. Početkom devedesetih se, kao što znamo, odselila u Ameriku, udala se i postala majka. Nažalost, doživela je još jednu veliku traumu kada je izgubila supruga, oca njena tri sina, koji je preminuo posle duge borbe sa rakom pluća.

Tajči pomaže žrtvama seksualnog nasilja, radi u zatvoru sa ženama koje su svašta prošle, veruje da problem treba rešavati u korenu i da se na taj način može doprineti izlečenju društva.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs Promo

Pročitajte još