Tužna objava prve supruge Jagoša Markovića: Sve najbolje i sve najgore sam pokupila od tebe

Tužna objava prve supruge Jagoša Markovića: Sve najbolje i sve najgore sam pokupila od tebe

Autor: | 23/09/2023

0

Bivša supruga Jagoša Markovića oprostila se od njega potresnim rečima

Proslavljeni pozorišni reditelj Jagoš Marković juče je iznenada preminuo. Prerano, u 58. godini. Još mnogo toga je mogao da pruži našem teatru, a i stvaralaštvo koje ostavlja iza sebe je raskošno, po svemu izuzetno, i odavno je ušlo u anale ovdašnje scenske umetnosti.

Ata Images

 

Njegov privatni život bio je jednako uzbudljiv kao onaj kreativni. Iza Jagoša su dva braka. Drugi je bio sa glumicom Vanjom Milačić, dok iz prvog, sa novinarkom i dramaturškinjom Aleksandrom Glovacki, ima ćerke Mariju i Teodoru.

Pročitajte: Prerani odlazak slavnog reditelja: Jagoš Marković iznenada nas je napustio u 58. godini

Povodom odlaska čuvenog reditelja, bivša supruga Aleksandra sinoć je na Fejsbuku ostavila tužnu poruku, uz zajedničku fotografiju iz mlađih dana:

„Bili smo jedno drugom i pas i čovek. Sve najbolje i sve najgore sam pokupila od tebe. U devojkama našim ostavili smo najbolje. Srećna sam jer si otišao mirno, u snu.“

 

 

Aleksandra je pozorišna kritičarka, dramaturškinja i urednica u Redakciji kulture "Radio Beograda 2". Poznata je po kritikama kojima podiže standard profesije, autorka je nekoliko drama i niza dramatizacija. Sa Jagošem ima dve ćerke. Jedna od njih, Marija Marković Milojev, nasledila je od roditelja ljubav prema sceni i postala ugledni kostimograf.

Ata Images

 

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs Ataimages