Glumac Tihomir Arsić: Opaka bolest osujetila povratak karijeri posle dvodecenijske pauze

Glumac Tihomir Arsić: Opaka bolest osujetila povratak karijeri posle dvodecenijske pauze

Autor: | 14/09/2020

0

Glumac Tihomir Arsić (63) na malim ekranima poslednji put pojavio se pre dve godine. Tada je glumio u serijama „Urgentni centar“ i „Ubice mog oca“, a onda se povukao iz javnosti.

O svom dvodecenijskom odsustvu sa scene govorio je ovako, neposredno pred povratak na male ekrane:

‒ Svesno doneta odluka, s tim što nisam ni slutio da će pauza trajati 17 godina. Imao sam nameru da se malo distanciram i „očistim“ od svega što mi je smetalo u tom trenutku: hiperprodukcije, otaljavanja posla, pa i nekog ličnog zasićenja. Mislio sam da će to potrajati dve, tri godine, najviše pet. Međutim, kako je vreme prolazilo, sve mi je bilo teže da se vratim ‒ rekao je Tihomir, a onda se oduševljeno vratio i bio spreman da nastavi gde je stao, kada se još jednom iznenada povukao.

Pročitajte: Jelena i Tihomir Arsić - Život kao igra ispred i iza kamere

 

View this post on Instagram

 

A post shared by dragana_micalovic_gaga (@dragana_micalovic_gaga) on Apr 6, 2020 at 8:52am PDT

Uzrok iznenadnog povlačenja bila je opaka bolest, za koju je, kaže, saznao baš tokom snimanja jednog filma.

‒ Pre čak dvadeset godina poslednji put sam igrao premijeru u matičnoj kući i taman kad sam pre dve i po rešio da se vratim jednim divnim filmom, koji se bavi temom o čoveku koji umire od raka, otišao sam na proveru zdravlja zbog vrućina i svega ostalog i oni mi, ni manje ni više, nađu kancer, i to pankreasa, gde je najgore. Ali to mi je produžilo život, međutim videćemo ‒ kaže Tihomir Arsić za „Blic“.

Poznati glumac nije izgubio nadu i trudi se da pozitivno razmišlja iako je bolest teška, a hemio terapije otežane usled pandemije korona virusa. Ipak, njegov izgled tokom poslednjeg pojavljivanja na promociji Vojne akademije, održanoj ispred skupštine.

Pročitajte: Tihomir i Jelena Arsić - Uzburkani život nas drži na okupu

- Lekari su mi rekli da su imam promene na glavi pankreasa, ali da smo ih na vreme otkrili. Bio sam na operaciji, koja je dobro prošla jer srećom kancer nije zahvatio nijedan krvni sud niti žlezdu. Rezultati su bili dobri, kao da sam bio potpuno izlečen, a da nije bilo tog filma, ne bih dočekao Novu godinu. Rak bi me odneo za šest meseci - rekao je za "Alo" i otkrio da sada posebno vodi rečuna o svom zdravlju.

‒ Čuvam se, ali bilo bi vrlo teško za mene ukoliko bih se zarazio. Striktno vodim računa o merama opreza, primam hemoterapiju i puno se vodi računa da se ne uvuče korona, jer bi to bilo kobno za mene. Mada crne prognoze za nas besmrtne ne važe. Uživam u životu i treba da se desi nešto ovako da bismo shvatili koliko je, recimo, lepo kad pada kiša ‒ ispričao je glumac Tihomir Arsić i sve oduševio svojom vedrom prirodom.

Glumac je u braku sa balerinom Jelenom Ćosić, koja mu je najveća podrška i sa kojom ima dvoje dece, Veru i Arsenija. Iz prvog braka sa Biljanom Krstić ima još dve odrasle ćerke, Milicu i Lenku. Porodica se trudi da konstantno bude uz njega i bodri ga u pozitivnom načinu razmišljanja.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs ATA Images, Instagram
Tagovi: Tihomir Arsić

Najnovije vesti