Optuživali su ga da Novaku ispira mozak: Omraženi guru vratio se u život porodice Đoković, sve objavio javno FOTO

Optuživali su ga da Novaku ispira mozak: Omraženi guru vratio se u život porodice Đoković, sve objavio javno FOTO

Autor: | 23/08/2023

0

Guru Novaka Đokovića ponovo je tu

Novak Đoković nije običan sportista i mnogi njegovi stavovi iritiraju svet koji nema baš uvek razumevanja. Poznato je, između ostalog, da voli neke čudne likove, a među njima je i Pepe Imaz, bivši španski teniser koji je u međuvremenu postao guru od čijeg se imena i prezimena skoro svima u Srbiji diže kosa na glavi.

Clive Brunskill/Getty Images

 

Sve negativno u Novakovoj karijeri vezuje se za kontroverznog Španca. Sarađivali su od 2016. do 2018. godine, ali su ostali bliski prijatelji i viđaju se kada je Đoković u Marbelji, gde ima kuću i gde živi njegov mlađi brat Marko. Upravo su se zahvaljujući Marku i upoznali.

Pročitajte: Doručak, ručak, večera - Ovako izgleda kompletan jelovnik Novaka Đokovića uključujući desert

‒ Do mentalne ravnoteže stiže se ljubavlju. To je energija. Kada je neko zaljubljen, ne oseća glad, ne treba mu hrana – govorio je Imaz, koji je Novaku približio „religiju ljubavi“.

Profimedia

 

Proslavljeni teniser sa njim je često delio frustracije, misli i osećanja. Razgovori su se završavali dugim zagrljajem. Malo-pomalo, i Pepe je dobio značajnu ulogu u Novakovom timu.

Pročitajte: Guru Novaka Đokovića pomogao Nataši Bekvalac kada joj je bilo najpotrebnije, večno će mu biti zahvalna

To se mnogim navijačima nije dopalo, posebno kada je Novak počeo da gubi. Smatrali su da mu Španac „ispira mozak“ budalaštinama i da ga odvraća od sportskog načina života. I trener Marjan Vajda ga je napustio, a uzrok je bio – Imaz. U međuvremenu je saradnja prekinuta.

Julian Finney/Getty Images

 

Kada se, ovog januara, posle godinu dana mučenja i neigranja, Đoković vratio u igru i ponovo osvojio Australijan open, Imaz je dao intervju španskoj Marki, u kome je govorio o sadašnjem odnosu sa slavnim teniserom. Posebno se dotakao trenutka kada je Novak potrčao porodici u zagrljaj posle pobede u finalu.

‒ Poslao sam mu poruku i rekao mu da ga volim. Trofej je sjajna stvar, ali ono što nas je naučio je sjajnije ‒ to je taj trenutak pun emocija i ljubavi. U zagrljaju sa porodicom pokazao je da je ljudsko biće, a ne hladna mašina. U momentu kada je uleteo u boks nije bilo toliko euforije, koliko osećanja svesnosti, empatije i ljubavi.

Clive Brunskill/Getty Images

 

‒ Novak je dobar momak, a ja sam imao privilegiju da ga vidim privatno, kakav je kod kuće. Ima veliko srce, želi da radi i da napreduje, brine o sebi – rekao je u jednom podkastu u martu.

Koliko možemo da vidimo na Instagramu, Pepe i dalje sarađuje sa Markom Đokovićem.


 


 

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs Clive Brunskill/Getty Images