Vera Balašević krstila se danas na svoj prvi rođendan: Neverovatnu simboliku retko ko je primetio

Vera Balašević krstila se danas na svoj prvi rođendan: Neverovatnu simboliku retko ko je primetio

Autor: | 22/08/2023

0

Ćerka Alekse Balaševića proslavila prvi rođendan

Danas je bio prelep dan za porodicu Balašević. Njen najmlađi član, Vera, napunila je godinu dana. Njeni roditelji Aleksa i Nikolina Balašević odlučili su i da krste ćerkicu, a sveti čin obavio je patrijarh Porfirije.

Instagram

 

Krštenje je obavljeno u Hramu Svetog Save na Vračaru, a srećna porodica objavila je fotografije sa ceremonije. Ponosni roditelji prvo su sa naslednicom otišli u parohijski dom, a nakon krštenja priredili su lepu proslavu za ovaj važan dan.

Instagram

 

Instagram

 

Bez sumnje se osetilo da Đorđe Balašević nedostaje da upotpuni ovo slavlje. Sigurno bi bio najponosniji deka na svetu, ali nažalost, krštenje svoje unuke nije dočekao. Aleksa, kom su religija i tradicija izuzetno važna, ipak je učinio sve da duh njegovog oca bude prisutan i danas, i postoji vrlo važan razlog zašto je izabrao baš patrijarha Porfirija za krštenje ćerke.

Pročitajte: Svaki milimetar budi sećanja na Đoleta - Olivera Balašević otvorila vrata porodične kuće FOTO



Kako se sada već uveliko zna, Đole i Porfirije izuzetno su se cenili i poštovali, i nemalo puta su se susretali i privatno i za važne hrišćanske datume. O njihovoj povezanosti svedoči slika koja je osvanula na Aleksinom profilu, na kom Đorđe i patrijarh poziraju. Aleksa je sigurno ispunio očevu želju da Porfirije krsti buduće naraštaje porodice Balašević.

Instagram

 

Nakon smrti Đorđa Balaševića, patrijarh Porfirije uputio je emotivno saučešće porodici.

- Ljubav o kojoj je neumorno pevao je bila sam sadržaj njegovog života, posvećenoj supruzi Oliveri i njihovoj deci. I zbog te ljubavi, i zbog vedrine i smisla koji se nežno krio svuda po njegovim stihobima, ali i zbog ličnih susreta u kojima sam upoznao i nevidljive dimenzije njegove ličnosti, izražavam iskreno saučešće porodici Đorđa Balaševića. Molitvama uzvraćam na tu neograničenu količinu ljubavi za sve lepo, tiho, blago i pitomo, poput bačke ravnice Đorđa Balaševića - napisao je svojevremeno patrijarh.
 

ATA Images

 

 

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs hellomagazin

Pročitajte još