Kako je Miki Rurk od lepotana postao čudovište plastične hirurgije: Zbog ovoga je opsesivno počeo da se operiše

Kako je Miki Rurk od lepotana postao čudovište plastične hirurgije: Zbog ovoga je opsesivno počeo da se operiše

Autor: | 14/07/2023

0

Miki Rurk nekada je važio za holivudskog srcelomca, a onda se upropastio do neprepoznatljivosti. „Lepi Džoni“, kako se zvao lik iz istoimenog filma, postao je oličenje zavisnosti od plastičnih operacija i danas izgleda kao „tetka iz komšiluka“. Teško da bi mu sada iko poverio ulogu u klasiku „Devet i po nedelja“ ili „Anđelovom srcu“...

Profimedia

 

Pre nego što se, sedamdesetih godina, pojavio na filmskom platnu, Miki Rurk bio je uspešan bokser. No, brojne povrede i strah da će mu udarci uništiti lice uticali su da odluči da napusti tu profesiju. Vratio joj se početkom devedesetih, kada mu je dosadila slava. Čak je imao profesionalne mečeve po Španiji, Nemačkoj i Japanu. Međutim, ostale su posledice: nos lomljen više puta, rascep jezika zbog kojeg ne može razgovetno da govori, frakture rebara i jagodičnih kostiju... Snažni udarci u glavu delimično su mu oduzeli pamćenje.

Pročitajte: Lice Mikija Rurka izgleda jezivo, 70. rođendan dočekao neprepoznatljiv

Traume i depresiju lečio je na pogrešan način – drogom i alkoholom. Tu su bile i godine, koje su učinile svoje, možda i strah od starosti, ali slavni glumac nije imao nameru da odustane. U jednom trenutku rešio je da poseti plastičnog hirurga, da bi lice vratio u normalu. Počelo je operacijom nosa, a onda se pretvorilo u zavisnost. No, nije jedini u Holivudu koji pati od iste boljke.

Kevin Winter/Getty Images

 

− Želeo sam samo da popravim nered na licu, ali sam otišao kod pogrešnog doktora – priznao je jednom i dodao da su morali da mu vade hrskavicu iz uha kako bi je ugradili u nos, koji se bukvalno raspadao.

Radio je ukupno šest operacija, bar po njegovim rečima: pet puta nos i jednom jagodična kost. Ipak, jasno je da to nije bilo dovoljno za ovako šokantnu, gotovo jezivu transformaciju.

Profimedia

 

Danas, u 71. godini, od prirodne lepote nije ostalo gotovo ništa. Sa tako izobličenim licem Miki Rurk može da igra još samo u horor-filmovima, ali producenti imaju razumevanja, pa mu povremeno pruže poneku šansu.

Profimedia

 

 

 

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs Profimedia