Jovan Memedović posle 30 godina dao OTKAZ, RTS izdao zvanično saopštenje: Njegov odlazak je posledica...

Jovan Memedović posle 30 godina dao OTKAZ, RTS izdao zvanično saopštenje: Njegov odlazak je posledica...

Autor: | 11/07/2023

0

Novinar i urednik Radio televizije Srbije Jovan Memedović dao je otkaz posle više od 30 godina rada u ovoj kući.

Promo

 

Kako prenosi Telegraf, Memedović se zbog nagomilanih problema odlučio na korak koji je mnoge ostavio u šoku. Tri decenije gledali smo ga na malim ekranima i uživali u njegovom šarmu i profesionalizmu koji se danas sve ređe sreće.

“Radio-televizija Srbije izražava žaljenje zbog toga što je Jovan Memedović, jedan od najistaknutitih novinara i TV lica koji je doprineo ugledu RTS-a, posle više od 30 godina prekinuo radni odnos. Njegov odlazak je posledica Etičkog kodeksa koji je Upravni odbor usvojio, uprkos osporavanju stručnih službi RTS-a jer su pojedine odredbe u suprotnosti sa zakonima i programskim interesima javnog medijskog servisa, čime se urušava status i nanosi šteta našoj kući. Kolegijum Radio-televizije Srbije obaveštava javnost da emisije Sasvim prirodno i kviz Potera ostaju na programima RTS-a sa Memedovićem kao zaštitnim licem koje su angažovale izvršne produkcije”, stoji u zvaničnom saopštenju.

Pročitajte: Olivera Kovačević više nije urednica zabavnog programa RTS - Na njeno mesto dolazi OVA poznata voditeljka FOTO

 

Na internetu se nedavno pojavio snimak emisije koja je najavljivala finale Svetskog prvenstva u fudbalu 1994. godine, a domaćin programa bio je upravo Jovan Memedović. Ipak, malo ko zna kako je popularni voditelj počeo karijeru.

RTS printscreen

 

− Kao nezaposlen si na birou, mislim da to pravilo još važi, i dužan si da svaka tri meseca dođeš da se javiš referentu, on upiše tvoje vreme koje provodiš kao nezaposlen i tu ti raste neki broj poena ili bodova. U slučaju konkursa za radni odnos onaj koji ima više bodova bude primljen – pričao je Memedović jednom prilikom.

Pročitajte: Koliko ovaj čovek uopšte ima godina - Jovan Memedović se skinuo u emisiji, pokazao telo i sve zbunio izgledom FOTO

Tada je otkrio da se redovno javljao na biro, a potom je opisao prelomni momenat.

− Jednog dana dolazim da se javim u sobu 101, kad ono pedesetoro ljudi stoji u redu. Ne znam o čemu se radi, gledam, preskočim sve njih, uđem na vrata, vidim tu ženu referentkinju i pitam je: „Kod vas da produžim bodove?” A ona: „Ne, ne, ovo je konkurs za televiziju, idite na druga vrata.” Ja odem na druga vrata, tu su bila dva čoveka, kad evo ti ga taj jedan, dolazi i pita me: „Izvini, šta si ti završio” – ispričao je popularni voditelj.

Instagram

 
 

− Ja kažem završio sam DIF. „Vidi, ovde smo napravili interni konkurs za Jutarnji program RTS-a, pa ako te interesuje, dođi da porazgovaramo. Nismo računali na nekog difovca, ali možda bi mogao ti, videćemo...”. Ja odem, razgovaram sa njima, kaže: „Dobro, ajde, treba nam pet”. Već sam bio i zaboravio na to kada su mi se u ponedeljak javili: „Ako biste došli, mi smo se odlučili za vas”. To je bilo bez ikakve pripreme, sudbina.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs hellomagazin

Pročitajte još

Najnovije vesti