Kamena vila Saše Matića u Perastu je raj na zemlji: U njoj boravio Njegoš, a unutra sve odiše luksuzom FOTO

Kamena vila Saše Matića u Perastu je raj na zemlji: U njoj boravio Njegoš, a unutra sve odiše luksuzom FOTO

Autor: | 09/07/2023

0

Vila Saše Matića u Perastu ostavlja sve bez daha

Pevač Saša Matić u Perastu je davnih dana pazario kamenu vilu iz 18. veka , koja se nalazi tik uz more, a ono što je posebno zanimljivo jeste da se u ovoj kući leti odmarao Petar Petrović Njegoš i to kao gost porodice Balović, u čijem je vlasništvu bila tada ova skupocena nekretnina.

Dušan Petrović

 

- Ja volim da odem u Perast i meni je tamo super, samo što ove godine nekako imam malo vremena. Veruj mi da je juče trebalo da idem na dva dana baš tamo u vilu, međutim, to se sve izjalovilo - rekao je Saša prošlog leta, pa priznao da mu je čast, te da se oseća bitnim kada boravi u istim prostorijama gde je jedan od najvećih srpskih pesnika i filozofa provodio slobodno vreme.

vijesti/printscreen

 

- Znate da je tamo gde ja letujem nekada letovao Njegoš. Sad, kad odem tamo, kao da on letuje, otprilike se tako osećam. Ja se uvek osećam moćno i to je jedan od uslova da se osećam kako treba.

Pročitajte: Ne zna se koja je lepša - Ćerke Saše Matića i Gorana Gluhakovića prošetale pistom, roditelji ih bodrili iz prvog reda FOTO

- Ne volim tamo da idem stalno, najlepše mi je u septembru, nekako je to moje vreme za pravi odmor. Tada je tamo najlepše - rekao je Matić, a prenosi Srpski telegraf.

vijesti/printscreen

 

Kuća ima dva sprata i četiri sobe, kao i prostrani salon, a pored ulaza i dalje stoji tabla koja potvrđuje da je tu nekada boravio vladika, na samoj obali mora.

Pročitajte: 20 godina braka i dve prelepe ćerke - Ko je žena iz senke koja vlada srcem Saše Matića FOTO

Najzanimljiviji detalj, jeste to da je Sašina vila u Perastu bila mesto gde je Njegoš napisao svoju jedinu ljubavnu pesmu “Paris i Helena” ili “Noć skuplja vijeka” 1844. godine.

vijesti/printscreen

 

 

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs Ata Images

Najnovije vesti