Zavirite u pametnu vilu Nikoline Pišek u Zagrebu: Zbog luksuzne nekretnine se sudi sa Vidojevom ćerkom, vredi svaku paru FOTO

Zavirite u pametnu vilu Nikoline Pišek u Zagrebu: Zbog luksuzne nekretnine se sudi sa Vidojevom ćerkom, vredi svaku paru FOTO

Autor: | 02/07/2023

0

Vila Nikoline Pišek u Zagrebu izgleda nestvarno

Nikolina Pišek nakon smrti supruga Vidoja Ristovića, koji je preminuo prošle godine u maju, naišla je na brojne probleme oko podele imovine, naročito, oko vile u Zagrebu, gde je bračni par planirao da živi.

Naime, ćerka iz prvog braka njenog pokojnog muža, podnela je tužnu protiv Nikoline sa zahtevom da se imovina podeli, a upravo zbog te tužbe hrvatska lepotica nije mogla da proda luksuznu nekretninu.

Jadran Lazić

 

U pitanju je "pametna" vila od 400 kvadrata sa zemljištem od čak 1.600 kvadrata. Nikolina ništa nije htela da prepusti slučaju kad je reč o ovoj vili, pa ju je u potpunosti sama osmislila, po svom ukusu i željama, za razliku od stana u Beogradu, koji joj se nikad nije sviđao i koji je bio uređen u "muškom" stilu, kako je isticala, onako kako je to Vidoje želeo.

Pročitajte: Nikolini Pišek svekar zapretio tajnim dnevnikom - Objaviću imena muškaraca sa kojima je varala mog sina!

Ona je u izradi projekta imala pomoć jedne svoje školske drugarice, a posebno je zanimljivo da je to jedna od prvih vila u Zagrebu koja je izgrađena da funkcioniše po principu prave "pametne" kuće.

U praksi, to znači da će ova kuća sama proizvoditi potrebnu energiju i bukvalno "razmišljati" umesto vlasnika. Upravo iz tog razloga cela izgradnja i uređenje se produžilo.

Instagram

 

- Koliko je Nikolina zaluđena opremanjem vile i koliko je mislila na sve detalje uređenja svedoči i to što je čak neko vreme birala ime za svoju pametnu kuću. Insistirala je da vila bude energetski samoodrživa, štedljiva i vrlo praktična, pa tako kuća preuzima podatke o temperaturi i vlažnosti vazduha, a sistem odlučuje da li je potrebno zalivanje bašte ili odleđivanje stepenica ako je hladno. Koliko je daleko išla u svojim zahtevima vidi se i po tome što je osmislila samoodrživi vrt, gde bi vrtlar dolazio samo dvaput godišnje da minimalno oreže biljke - pričao je izvor "Kurira", koji je upućen u detalje gradnje.

Instagram

 

Sagovornik ističe da Nikolina uopšte nije dozvolila da se njen suprug meša u dekorisanje ovog prostora, iako je on imao neke svoje želje i zahteve.

Pročitajte: Nikolina Pišek više ne želi da ćuti - Sve je istina, Vidoje je u trenutku smrti bio s drugom ženom

- Poznato da Nikolina nije volela uređenje stana u Beogradu i da je tamo sve bilo sređeno po Vidojevom ukusu. U Zagrebu se samo ona pitala za sve, tako da je sve zamišljeno u krajnje minimalističkom stilu, pa su se tako koristili samo organski materijali, dok za neku posebnu dekoraciju i umetničke slike, koje su Miša Grof i Vidoje godinama skupljali, nije htela ni da čuje. U početku se Vidoje nije slagao baš sa svim njenim idejama, hteo je i on da se umeša i da lični pečat uređenju kuće, ali je na kraju odustao kako ne bi došlo do svađe između njih. Zato je više vremena i provodio u stanu u Beogradu. Tu mu je sve bilo potaman - završio je izvor.

Instagram

 

Podsetimo, Nikolina je pokušala da proda vilu za 1.700.000 evra, međutim, zbog sudskog spora to nije trenutno u mogućnosti da učini.

Instagram

 

 

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs ATA Images

Pročitajte još

Najnovije vesti