Pravnici, kriminolozi, piloti! Ovo su najobrazovanije srpske zvezde, neke imaju i dva fakulteta FOTO

Pravnici, kriminolozi, piloti! Ovo su najobrazovanije srpske zvezde, neke imaju i dva fakulteta FOTO

Autor: | 23/06/2023

0

Ko su najobrazovanije srpske zvezde

Predstavnici javne scene, glumci i muzičari, u intervjuima često pričaju o trudu koji ulažu da bi što bolje odradili svoj posao, o odnosu sa publikom, o novim projektima... Većina njih školovala se za profesiju kojom se bavi, pojedinima je za uspeh bio dovoljan talenat, a ima i onih koji su stekli više diploma nego što im je potrebno.

To se posebno odnosi na „staru gardu“, kao što su Zdravko Čolić ili Neda Ukraden, koji su karijeru krenuli da grade u vreme kada se smatralo da je muzika hobi, a ne posao od kojeg se živi.

Aleksandar Kerekeš Keki

 

Decenijama najpopularniji pevač na ovim prostorima završio je, uz nastupe, Ekonomski fakultet u Sarajevu, dok je njegova koleginica stekla dve diplome – Pravnog i Filološkog fakulteta.

Pročitajte: Zaveo ju je dok je bila studentkinja - Iznenadićete se šta je Čolina žena po obrazovanju

‒ Bila sam dobar đak i poslušno dete od koga se očekivala ozbiljna karijera. Čuj, ćerka Dušana Ukradena da bude pevačica! Tata mi je govorio: „Pa, dobro, tebi se sada desila popularnost, sutra će nekom drugom. Ništa ne traje doveka.“ Sve očekujući da ta slava prestane, dočekah pedeset i neku godinu aktivnog pevanja. (smeh) Meni su moje diplome davale sigurnost. Početkom sedamdesetih upisala sam studije engleskog jezika i književnosti, a kasnije sam završila i prava ‒ pričala je Neda za HELLO!.

Andreja Damnjanović

 

Iako se tim poslom nikada nije bavila, pravnica je i Suzana Mančić, kao i Nada Obrić. Upućeni kažu da je Pravni fakultet u Nišu završila i Zorica Brunclik. Započela je i Ekonomski, koji nije privela kraju. Njen suprug Miroljub Aranđelović Kemiš magistrirao je harmoniku u Beču.

Na Fakultetu muzičkih umetnosti diplomirali su Leontina Vukomanović, Biljana Krstić, Aleksandra Radović, Ivana Jordan i mnogi drugi, ali nema sumnje da je među njima najsvestraniji Željko Joksimović koji svira čak 14 instrumenata.

Miša Obradović

 

Među obrazovanim predstavnicima javne scene je i voditeljka Lea Kiš koja je magistrirala komunikologiju, a doktorirala na Fakultetu dramskih umetnosti.

Miloš Bojanić je saobraćajni inženjer, a da ga muzička scena nije odvela u drugom pravcu inženjer bi bio i Miroslav Ilić koji je studirao Elektrotehnički fakultet.

Pročitajte: Najpopularniji voditelj, a školovao se za nešto sasvim drugo - Ognjen Amidžić nikada nije završio...

Jedan od glavnih junaka telenovele „Igra sudbine“ Luka Raco zvanično je ekonomista, dok je Nikolija Jovanović završila Međunarodni biznis. Ponosna majka Vesna Zmijanac joj je, po završetku studija, poklonila stan u Atini, gde se i školovala.

Arhiva HELLO!

 

Najobrazovanije zvezde - Šumari, piloti, kriminolozi...

Pojedini su, prateći svoja interesovanja, povezali na prvi pogled nespojive oblasti. Među njima je i glumac Branislav Tomašević koji je, po završetku Fakulteta dramskih umetnosti, stekao master i na Šumarskom fakultetu.

‒ Na taj fakultet otišao sam iz ljubavi prema prirodi i želje da naučim nešto više, ali bez ambicije da se time bavim. Hteo sam da proširim znanja iz oblasti koje me zanimaju ‒ otkrio je Bane nedavno u intervjuu za HELLO!.

Slična je situacija i sa njegovim kolegom Milanom Kalinićem koji je, osim glume, završio i Pilotsku akademiju u Vršcu, dok je popularni pevač Adil diplomirani kriminolog.

Jovana Bojkovic

 

 

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs Aleksandar Kerekeš Keki