Miki Krstović otišao na rutinski pregled, a onda je stigla loša vest: Rezultati tumor markera nisu bili dobri...

Miki Krstović otišao na rutinski pregled, a onda je stigla loša vest: Rezultati tumor markera nisu bili dobri...

Autor: | 29/05/2023

0

Filmski, pozorišni i televizijski glumac Miodrag Miki Krstović pred publiku je prvi put stao pre skoro pet decenija, a tokom duge i bogate karijere ostvario je niz uloga za pamćenje i dobio najznačajnija profesionalna priznanja, uključujući i nagradu za životno delo.

 

Kako spada u red glumaca “stare garde”, smatra da o sebi treba da govori pre svega kroz odnos prema poslu, pa retko daju intervjue. Ipak, nije tajna da je u dugom i srećnom braku sa suprugom Ivankom, kostimografom. Imaju sina Ivana, koji je po profesiji producent, a od nedavno i unuka Tadiju.

ATA Images

 

Doajen našeg glumišta prihvatio je poziv doktorke Katarine Bajec da gostuje u njenoj emisiji “Zdravo misli”, a na pitanje kakav je njegov odnos prema zdravlju, odgovorio je:

- To je prilično ozbiljno pitanje, a u stvari jednostavno. Čovek samo treba da ima malo svesti o tome koliko je bitan redovan godišnji pregled, a ja idem na kontrole na svakih šest meseci.

Pročitajte: Osetio je da mu trne ruka, a ona je usledila stravična dijagnoza - Voja Brajović između dve predstave operisao tumor na mozgu

Nova s printscreen

 

Dodao je i da se u dva navrata suočio sa ozbiljnim zdravstvenim problemima, kao i da je zahvaljujući činjenici da su lekari reagovali pravovremeno, sve prošlo na najbolji mogući način.

- Imao sam sreću da me je moj dragi prijatelj, urolog Sava Milošević, ubedio da redovno radim PSA test, tumorski marker prostate. Nekoliko godina sve je bilo u redu, a onda je stigala loša vest. Odmah sam otišao na operaciju i sve je bezbolno prošlo, zato što je na vreme otkriveno. Tada sam sebio dao zadatak da svim dragim prijateljima, kolegama, kad god sam u mogućnosti ukažem na značaj preventivnih pregleda. Na to ćete potrošiti 15 minuta, ali ćete sačuvati život.

Pročitajte: Ima 93 godine i pali jednu za drugom cigaretu - Snimak pluća Mire Banjac lekare ostavio u šoku

ATA Images

 
 

- Bog me je još jednom pogledao, kada sam otišao da operišem herniju. Poslali su me na rutinski pregled pluća, zbog anestezije, a na skeneru su mi uočili promenu veličine kapsulice. Nisam imao nikakav simptom, ni u jednom ni u drugom slučaju, ali samim tim što se pravovremeno reagovalo sve se završilo dobro po mene - kazao je Miki Krstović i napomenuo važnost pozitivnog odnosa prema životu.

- Posle operacije pluća, koja je bila krajem decembra, u bolnici sam ostao još mesec dana. Znao sam da me na proleće čeka snimanje “Nemanjića”, pa sam počeo da puštam bradu i kosu. Jednog dana mi je doktor rekao: “Nemoj da si negativan. Hajde, obrij se”. Odgovorio sam mu: “Profesore, pa ja više ni ne razmišljam o operaciji, već o novoj ulozi koja me čeka”. (smeh) U martu sam se popeo na konja, ni ne osvrćući se na ono što se desilo.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs ATA Images