Saznalo se posle 15 godina! Evo ko je umesto Jovane i Željka Joksimovića trebalo da vodi Evroviziju u Beogradu 2008. godine

Saznalo se posle 15 godina! Evo ko je umesto Jovane i Željka Joksimovića trebalo da vodi Evroviziju u Beogradu 2008. godine

Autor: | 13/05/2023

0

Jovane i Željka Joksimovića nije trebalo da vodi Evroviziju u Beogradu

Predstavnik Srbije na Evroviziji, umetnik Luk Blek, večeras će nastupati u finalu takmičenja i to pod rednim brojem pet.

Pročitajte: Luk Blek hipnotisao Evropu - Pogledajte spektakularan nastup predstavnika Srbije u Liverpulu VIDEO

Sarah Louise Bennett/EBU

 

Ove godine Evrovizija se održava u Liverpulu, a prisetimo se kako je to bilo 2008. godine kada je naša zemlja bila domaćin, zahvaljujući Mariji Šerifović koja je pesmom "Molitva" pokorila Evropu i odnela ubedljivu pobedu na takmičenju u Helsinkiju održanom 2007. godine.

Tako je gradonačelnik Helsinkija predao „Ključ Evrovizije“ gradu Beogradu, kada je prvi put održano takmičenje sa dve polufinalne večeri 20. i 22. maja i finalnom večeri 24. maja.

Pročitajte: Zavirite u čudan stan Luk Bleka u Londonu - Ovaj detalj će vam posebno skrenuti pažnju FOTO

Youtube Screenshot

 

Voditeljski par bili su Željko i Jovana Joksimović, ali malo ko se seća da je umesto njih trebalo da budu naše teniske legende, Ana Ivanović i Novak Đoković.

Naime, predlog tadašnjeg direktora RTS-a, bio je da Ana Ivanović bude voditeljka "Evrosonga" i to je danima bila udarna tema medija u Srbiji.

Kako je otac Ivanovićeve tada naveo poziv da vodi "Evroviziju" je za nju predstavljao veliku čast, ali najveća prepreka za Anu koja se tada i dalje bavila tenisom bila činjenica da se u isto vreme održavao "Rolan Garos".

Youtube Screenshot

 

Duška Vučinić, dugogodišnji PR "Evrovizije" tada je rekla da je to odlična ideja i da bi najbolji partner Ane Ivanović u voditeljskom poslu bio Novak Đoković.

- Ideja je odlična jer su Ana i Novak srpski brend broj jedan u svetu. Nole pri tom važi za velikog šoumena, koji se na sceni ne bi libio da zaigra i zapeva - rekla je ona tada istakavši da bi njihovo pojavljivanje bio odličan marketinški potez, a Novak Đoković, koji je tada imao 21 godinu pojavio se u "Beogradskoj areni" kao specijalni gost.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs Youtube Screenshot