Godine su učinile svoje: Ovako danas izgleda čuvena Azra iz filma Dom za vešanje FOTO

Godine su učinile svoje: Ovako danas izgleda čuvena Azra iz filma Dom za vešanje FOTO

Autor: | 04/05/2023

0

Azra iz Doma za vešanje danas ima 57 godina

„Dom za vešanje“ jedan je od najuspešnijih filmova domaće kinematografije, što mogu da potvrde i brojna međunarodna priznanja, među kojima i nagrada za najbolju režiju na Kanskom festivalu 1989. Pored Davora Dujmovića, Bore Todorovića i Ljubice Adžovića, iz ovog ostvarenja pamtimo i Azru, koju je igrala Sinolička Trpkova.

Profimedia

 

Gde je danas i šta radi ova makedonska glumica? Ima 57 godina i predaje glumu na Akademiji dramskih umetnosti u Skoplju, gde je i rođena. Prvu ulogu ostvarila je u filmu „Srećna Nova ’49.“, posle toga igrala je u pozorištu i na televiziji, a prvu veliku šansu dao joj je Emir Kusturica. Po Azri iz „Doma za vešanje“ pamti je cela bivša država.

Pročitajte: Ljubav iz mladalačkih dana krunisana posebnom medaljom - Ovo je Maja, supruga Emira Kusturice FOTO

Profimedia

 

− Postoje zvezde i glumci. Šta ćeš biti zavisi od ličnog razumevanja života i profesije. Ne znam da li me je slava opila, ali siguno znam da mi se život mnogo promenio posle tog filma, iako sam ja, u principu, ostala ista. Ljudi su me gledali drugim očima i videli ono što ja nisam, a ljudska fantazija vas može nasukati kao brod na stenu – izjavila je pre nekoliko godina za magazin „Azra“.

Pročitajte: Za njom su uzdisali muškarci iz cele Juge, sada ima 66 godina - Verujete li da Jagodinka Simonović danas izgleda OVAKO

Instagram

 

Sinolička Trpkova udata je za Holanđanina Marsela, imaju ćerku Leonu i sina Meglena, a na njenom Instagramu možemo da vidimo da su joj putovanja i knjige omiljeni hobi.

 

 

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs Profimedia

Pročitajte još

Najnovije vesti