Posle meseci provedenih u strahu, Jelena Rozga konačno može mirno da spava: Uhapšen psihopata koji je progonio pevačicu

Posle meseci provedenih u strahu, Jelena Rozga konačno može mirno da spava: Uhapšen psihopata koji je progonio pevačicu

Autor: | 21/10/2020

0

Pevačica Jelena Rozga više od godinu dana trpi uznemiravanje i određeni oblik nasilja od deset godina starijeg muškarca. Mediji prenose da je sada tome došao kraj. Opštinsko državno tužilaštvo u Splitu podiglo je optužnicu protiv izvesnog D. C. (53), koji je u proteklih godinu dana uznemiravao i progonio Jelenu Rozgu.

D. C. je državljanin Hrvatske, sa prebivalištem u Nemačkoj, i očekuje se da će zbog uznemiravanja pevačice dobiti šest meseci pritvora i dve godine uslovne kazne.

Prema optužnici, pomenuti muškarac progonio je pevačicu od avgusta 2013. do kraja septembra 2020. Pratio ju je i slao poruke neprimerenog sadržaja sa svog mejla i nekoliko različitih naloga na društvenim mrežama.

Pročitajte: Jelena Rozga - Majčinstvo nije merlo uspeha

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jelena Rozga (@rozgajelenaofficial) on May 18, 2020 at 11:14am PDT

Poruke upućene pevačici sadrže i aluzije na to da su D. C. i Jelena Rozga bili u emotivnoj vezi, što pevačica negira. Godinu dana stizale su poruke, a onda u avgustu ove godine on se pojavio na vratima stana Jelene Rozge. S obzirom na to da mu nije otvorila, poslao joj je fotografije na kojima se jasno vidi da je ispred njenih vrata.

Kada je krajem avgusta video na njenom „Instagramu“ fotografiju sa Peristila, gde je bila sa prijateljima, najavio joj je svoj dolazak. A kada joj je prišao, pevačica se zaprepastila. Užasnuta, rekla mu je da je ostavi na miru i ceo slučaj prijavila je policiji.

Prilikom hapšenja D. C. je potvrdio sve što je Rozga rekla i otkrio da je prvi put kontaktirao sa njom 2017. preko „Fejsbuka“. Prilikom ispitivanja rekao je da je imao pogrešan utisak o njihovom odnosu i da je spreman da prestane da joj piše.

Pročitajte: Jelena Rozga - Bitno je da smo zdravi, tada je sve moguće u životu

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jelena Rozga (@rozgajelenaofficial) on Jan 24, 2020 at 11:26am PST

Ukoliko Opštinski sud prihvati krivični nalog ODO-a i ako se okrivljeni ne bude žalio na njega, postaće pravosnažna predložena uslovna kazna. Ako, pak, on bude prigovarao, ići će se na suđenje i u tom slučaju ODO traži da ga sud kazni sa osam meseci zatvora, uslovno tri godine.

– Bila sam i na meti progonitelja i moram vam priznati da mi nije bilo baš svejedno. Uveče sam uvek imala nekog ko će mi praviti društvo dok se šetam ‒ ispričala je za „DeToxic“ prilikom poslednje posete Beogradu.

Sada, kada je sve prešlo u ruke nadležnih organa, Jelena Rozga će posle duže vremena moći mirno da spava.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs Youtube printscreen, Instagram

Pročitajte još