Kosim travu, sadim paradajz i peršun: Zavirite u prelepu starinsku kuću Mirjane Bobić Mojsilović u selu Mramorak FOTO

Kosim travu, sadim paradajz i peršun: Zavirite u prelepu starinsku kuću Mirjane Bobić Mojsilović u selu Mramorak FOTO

Autor: | 03/05/2023

1

Kuća Mirjane Bobić Mojsilović utočište je poznate književnice

Iako je ceo život provela na beogradskom asfaltu, novinarka i književnica Mirjana Bobić Mojsilović prošlog leta kupila je kuću u banatskom selu Mramorak gde, kažu njene komšije, često dolazi i sve duže ostaje.

Instagram

 
 

Novinarskoj ekipi koja je obišla ovo mesto u Vojvodini meštani su ispričali da je njihova nova komšinica izuzetno ljubazna i prijatna, kao i da je za starinsku kuću i plac izdvojila 29.000 evra.

Pročitajte: Skriveno od pogleda - Pogledajte kako izgleda kuća Jovana Memedovića u prirodi, jedan detalj će vas oduševiti FOTO

Instagram

 

Kako izgleda unutrašnjost prizemne kuće sa roze fasadom može se videti na Instagram profilu Mirjane Bobić Mojsilović. Prostorije su prostrane i svetle, a svaku sobu krase široka dvokrilna vrata – kombinacija drveta i stakla. Zidovi su oslikani na starinski način, valjkom, dok su na podu pločice prekrivene ćilimom.

Pročitajte: Razveo se, zasnovao novu porodicu i sreću pronašao na Zlatiboru - Ovako izgleda prelepi planinski dom Mašana Lekića FOTO

Instagram

 

Posebno su zanimljive merdevine koje vode na tavan, kao i ozidana klupa na ulazu u kuću.

Pročitajte: Selo moje lepše od Pariza - Zavirite u porodičnu kuću Saše Joksimovića, seosku lepoticu na rubu šume FOTO

Instagram

 

Instagram

 

O tome kako provodi vreme u selu autorka emisije „Srećna Srbija“ nedavno je ispričala:

− Letos sam gajila paradajz i peršun, i uživala. Zanimljivo je da na selu nemate vremena da sedite. Kosim travu, a to je ujedno savršena mentalna i fizička gimnastika. Posadila sam voće, upoznajem ljude, kuvam i pišem. Napravila sam malu oazu izvan grada i imam gde da pobegnem. A maštoviti ljudi mogu da naprave sve. Ne planiram da živim od poljoprivrede, ali bar mogu da jedem svoju salatu, luk i voće.

Instagram

 

Instagram

 

Instagram

 

 

Komentari (1)

Loading
hellomagazin.rs Mirko Tabašević

Pročitajte još