Dosije Ivane Tramp: FBI objavio tajna dokumenta na 190 stranica, pratili su svaki njen korak i vezu sa jednim državnikom

Dosije Ivane Tramp: FBI objavio tajna dokumenta na 190 stranica, pratili su svaki njen korak i vezu sa jednim državnikom

Autor: | 30/03/2023

0

Ivana Tramp dve godine bila pod istragom FBI

Federalni biro za istrage ‒ FBI objavio je 190 stranica tajnih dokumenata koji su nastali tokom kontraobaveštajne istrage Ivane Tramp. Praćenje je trajalo dve godine, a nekadašnja supruga Donalda Trampa, koja je preminula prošle godine, bila je pod sumnjom da je povezana sa Čehoslovačkom.

Pročitajte: Testament Ivane Tramp - Bivšoj dadilji ostavila psa i stan od milion dolara, Donaldu ni centa

Profimedia

 

Kako navode strani mediji, agencija je preporučila da se otvori preliminarna istraga o Ivani na osnovu informacija dobijenih iz poverljivih izvora 1998. godine. U opširnoj dokumentaciji navodi se da nije sigurno da li su optužbe proizašle iz ljubomore zbog njenog bogatstva i slave, ali da je postojala dovoljna sumnja da se istraga u celosti sprovede.

Pročitajte: Zlatni kovčeg i pozivnice za odabrane - Procurili detalji ekstravagantne sahrane, Ivana Tramp počiva na posebnom mestu

Guliver Getty Images

 

Istraga o Ivani obuhvatila je nekoliko zemalja, uključujući Kanadu i Austriju, i ispitala je njenu povezanost sa pojedincima čija imena agencija nije objavila. FBI je nastojao da sazna okolnosti njenog iseljavanja iz tadašnje komunističke Čehoslovačke u Austriju i kasnijeg preseljenja u Kanadu, navodi se u izveštaju.

Jedan dokument otkriva da FBI istražuje čoveka povezanog sa čehoslovačkom obaveštajnom službom koji je dogovarao fiktivne brakove. Verovalo se da je imao veze i sa Ivanom. Takođe, na drugom mestu citira se „veoma poverljiv i pouzdan izvor“ koji je otkrio da je Ivana Tramp bila u Čehoslovačkoj 4. juna 1990, gde je srela Vaclava Havela, poslednjeg predsednika ove države. Poklonio joj je knjigu sa autogramom, a njegovo ime jedno je od retkih imena visokog profila otkrivenih u dokumentima.

Pročitajte: Krenula kod frizera, pa pala niz stepenice - Ovo su detalji smrti Ivane Tramp

Profimedia

 

Priroda istrage o Ivani Tramp nije zvanično poznata, ali je izvesno da se prva supruga nekadašnjeg američkog predsednika ne tereti ni za kakvo krivično delo. Kako navode mediji, Doland Tramp nije bio predmet ove istrage.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs hellomagazin