Vaja Dujović: Iako potičem iz glumačke porodice, trudim se da biram svoj put

Vaja Dujović: Iako potičem iz glumačke porodice, trudim se da biram svoj put

Autor: | 02/11/2020

0

“Nova sezona 'Državnog službenika' donosi puno akcije, uzbuđenja i neočekivanih obrta. Svi likovi će se naći pred novim izazovima, i to je ono što ovu seriju čini živom i zanimljivom”, kaže Vaja Dujović, koja igra Anu, suprugu i ćerku dvojice glavnih junaka. Iako ne sme da otkriva šta će se u nastavku dešavati sa njenim likom, nagoveštava da Anu čekaju izazovi u okviru porodice, ali i da će biti dosta teških momenata u njenom braku sa Lazarom, koga tumači Milan Marić.

Glumci imaju privilegiju da kroz uloge koje tumače vide svet iz drugog ugla. Kakvu stvarnost ste vi videli iz Anine perspektive?

‒ Glumci, pre svega, moraju da razumeju likove koje tumače. Kako bismo ih što uverljivije odigrali, neophodno je da ih volimo, pravdamo i branimo. Ani nije lako, nimalo. Ona za normalan život, život običnih ljudi, ne zna. Volela bi da ga živi, ali joj ne polazi za rukom. Stalno vaga i radi ono što je najbolje za porodicu. Uzbudljivo je tumačiti takav lik, u takvim okolnostima, a onda iz te vizure gledati stvarnost koja je prilično surova.

Pročitajte: Milan Marić kao Džejms Bond, čuva ga pet lepotica!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Vaja Dujović (@vajovicduja) on Feb 5, 2020 at 2:55am PST

Može li se reći da je za mladog glumca svojevrsna škola rad sa autoritetima kao što su Aleksandar Berček ili Žarko Laušević?

‒ Sa Berčekom sam i ranije imala priliku da radim, a sa Žarkom sam se prvi put srela u “Državnom službeniku”. Neverovatno je što njihovu veličinu ne osećate, a svesni ste da učite. Kad krene kadar, svojim zanatskim iskustvom, igrom, energijom otklanjaju svaku mistifikaciju i čine da se osećate egal. Prelepo i dragoceno iskustvo. Najteže mi je bilo da prestanem da persiram Lauševiću. (smeh)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Vaja Dujović (@vajovicduja) on Sep 26, 2020 at 8:33am PDT

Da li je tačno da ste, kada ste dobili scenario za prvu sezonu, svih petsto stranica prešli za dva dana?

‒ Istina je. Scenario mi se od prve rečenice toliko svideo da sam ga pročitala za dva dana, na kompjuteru. Nisu mi verovali, mislili su da sam čitala samo svoje scene. A meni je sve bilo strašno zanimljivo, imala sam utisak da gledam odličan film.

Pretpostavljamo da se slična priča desila i sa scenariom za drugu sezonu.

‒ Bila sam nestrpljiva da vidim šta će se desiti sa Anom. Usput sam se “navukla” na sve druge probleme i linije radnje koje se dešavaju u ovoj sezoni. Verujem da smo nadmašili prvu na svim nivoima.

Potičete iz glumačke porodice. Da li je to prednost ili hendikep za nekoga ko nastavlja tradiciju?

‒ Hendikep je možda gruba reč, a mislim da nije nužno prednost. Odgovor je negde između. Kad si mali i nemaš odgovornost, sve ti se čini kao igra. Drugo je kad odrasteš, kad počne realan život. Pokušavam da se ne obazirem na to da li nastavljam tradiciju, nego da brinem o svom putu. Porodica je svakako tu, i podržava me.

Pročitajte: HELLO! 654

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Vaja Dujović (@vajovicduja) on Oct 5, 2020 at 3:40am PDT

Uskoro ćemo vas gledati i u seriji “Kralj”. Koju ulogu vam je poverio Zdravko Šotra?

‒ Silno sam se obradovala kada sam dobila poziv da igram rumunsku princezu Jelisavetu, sestru kraljice Marije. Divno je biti deo tako velikog i značajnog projekta, posebno kad znate da je Šotra u podelu zvao “svoje” glumce. To je privilegija. Moja uloga je mala, lepa i zahvalna. Neverovatno je koliko istorijski likovi kroz prizmu vremena dobijaju na značaju. Sve su to bogate biografije i zanimljivi karakteri. Verujem da je svakom glumcu čast da ispriča bar deo tih priča.

Ceo intervju pročitajte u novom broju "Hello!" magazina, koji je u prodaji od 30. oktobra

Komentari (0)

Loading
Eva Čubrović Marija Shamakova, Instagram
Tagovi: Vaja Dujović

Najnovije vesti