Pele posle skoro 30 godina otkrio TAJNU iz filma „Lepa sela, lepo gore“, u sve je bio umešan Boda Ninković, nije se znalo ništa o tome

Pele posle skoro 30 godina otkrio TAJNU iz filma „Lepa sela, lepo gore“, u sve je bio umešan Boda Ninković, nije se znalo ništa o tome

Autor: | 19/02/2023

0

Dragan Pele Petrović iza sebe ima preko 70 uloga. U emsiji „Vikend na K1“ na televiziji K1, legendarni glumac govorio je o višedecenijskoj karijeri i kultnim ulogama, a jedna od njih definitivno je ona u filmu „Lepa sela, lepo gore“, a sada je otkrio malo poznate detalje iz kultnog ostvarenja.

- To je jedan od najznačajnih filmova koji je snimljen u SRJ. Bilo je ratno vreme i posebni uslovi, odnosno neuslovi za tako jedan veliki projekat, ali je iz toga ispao po meni jedan dobar antiratni film – rekao je Pele i dodao da je za jedan dan prihvatio ulogu u ovom filmu.

Pročitajte: Arijana Mihajlović sa ćerkama podelila prelepe vesti, stiže ON i zvaće se po Siniši

Boško Karanović

 

- Mene su zbrzali da prihvatim tu ulogu. Nisu mi dali vremena za razmislim. Danas mi je ponuđeno, rečeno i za dva dana sam ja već bio na terenu – kaže Pele.

Kako se spekulisalo uloga Laze, koju je tumačio legendarni glumac, navodno je bila ponuđena Bodi Ninkoviću, Pele kaže da nije siguran da su te informacije tačne, ali da je sve moguće:

Ne znam, nikada nisam saznao, zaista. Pričalo se da, Boda Ninković koji je moj prijatelj, kum i klasić, kao i Srđan Todorović, su trebali da odigraju te dve uloge, koje smo igrali Manda i ja. Ko je šta trebalo da igra, to ne znam – priča Pele i otkriva da su bili veoma teški uslovi za snimanje filma.

- Složeni uslovi su bili. Snimalo se u tunelu u Prijepolju, ali dobar deo filma je sniman u Višegradu Ii okolini, koje je bilo ratno područje. Trebalo je u to vreme, pričamo o 1995.  godini, preći granicu sa svom opremom I pirotehnikom za snimanje – priča Pele Ii otkriva da nisu imali strah, ali bila je jedna situacija pomalo zanimljiva.

Pročitajte: Gledate je u vestima, a nemate pojma da je prelepa plavuša majka Mirke Vasiljević FOTO

 

 

Mandi se pokvario mitraljez “Šarac”. Oružar nije imao deo da ga zameni, ali zato je došao noćni čuvar, koji je tu preko noći i čuva set, da nas pita šta nam se pokvarilo. Mi mu pokažemo, a on kaže: “Imam ja kod kuće, doneću da zamenimo”. Mi smo se pogledali i pomislili za šta njemu služi taj mitraljez, sigurno ne za lov – dodao je Pele i otkrio da su statisti u filmu bili pravi vojnici.

Replika: “Kako je u Švedskoj?”, “Ladno, ali standard” je deo njegove umetničke slobode kojom je pomogao scenaristi, da unese malo života u ulogu.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs K1 TV screenshot

Pročitajte još