Otkrivena velika tajna Nine Radulović, ona joj je pomagala (foto)

Otkrivena velika tajna Nine Radulović, ona joj je pomagala (foto)

Autor: | 07/12/2020

0

Nina Radulović i Anita Lazić producentkinje nove serije na Pinku!

Trend povratka domaćeg igranog programa TV Pink započela je u prošloj televizijskoj sezoni, a za aktuelnu je Željko Mitrović najavio čak šest domaćih serija. Jedna od njih je romantična komedija „Zlatni dani“ koja sa emitovanjem počinje 14. decembra u 20 časova. Serija je rađena po scenariju jednog od najvećih srpskih dramskih scenarista Gordana Mihića, u režiji Marka Sopića, u produkciji „Stella Production“ a u saradnji sa TV Pink i kompanijom Telekom Srbija.

Izvršni producenti serije „Zlatni dani“, ispred „Stella Production“ su Nina Radulović, koja je javnosti poznata kao prezenterka u „Nacionalnom dnevniku“ na TV Pink i Anita Lazić, koju publika zna kao glumicu. Zato se i prvo pitanje nametnulo samo – kako je došlo do toga da postanu producentkinje jedne domaće serije.

Pročitajte: Nina Radulović prvi put o sinu Lavu - Ja sam i mama i tata

- Pre svega, moram da kažem da me za porodicu Mihić vezuje veliko prijateljstvo, ali i dugogodišnji rad. Ovo je tekst koji smo mi planirali da radimo još dok je Gordan bio živ, prošle godine smo završavali sve pripreme i pregovore vezane ovu seriju. Nažalost, Gordan nije sa nama više, ali jeste njegovo delo i ovo je prvo njegovo delo koje se ekranizuje posthumno, zahvaljujući partnerstvu televizije Pink i kompanije Telekom Srbija. Tekst je nešto što nas je spojilo, jer smo prepoznale da postoji potreba za romantičnom komedijom, koja nije karakteristična za ove prostore.Posle krimi serija, drama i tragedija, mi smo želele da napravimo jednu toplu priču i nadamo se da je tekst dovoljno duhovit i drugačiji, da će gledaoci uživati u njemu – rekla je Anita, a Nina se nadvezala:

- Ja baš mislim suprotno, u duhu srpskog naroda je da se smejemo i radujemo. Možda smo to malo zaboravili u vremenima u kojima smo se zatekli. Posle svih tih krimi priča, možda smo se među prvima setile da vratimo romantične komedije. A i ova serija je u duhu našeg prijateljstva, mnogo se smejemo i radimo na tome da ispunimo život humorom. A odakle producentski poziv? Pa, najbolje stvari i magija se dešavaju iza kamere i to znaju producenti i ljudi koji se bave ovim poslom.

Pročitajte: Nina Radulović - Zreloj ženi treba muškarac svestan ženskog opterećenja u ovom vremenu

Iako se do sada nisu bavile producentskim poslom, Nina i Anita su kroz godine rada na televiziji i uopšte u javnom poslu stekle znanje koje su odlučile da pokažu kroz seriju „Zlatni dani“.

- To je skup znanja koje smo tokom godina rada na televiziji pokupile i sada je sublimiran kroz producentski posao. Producent mora držati sve konce u svojim rukama, mora da ima širu sliku celog projekta, a opet razumeti ceo proces, okupiti dobru ekipu, što mislim da smo Nina i ja uspele, kako autorsku, tako i glumačku. Autorska ekipa je izvanredna, na čelu sa našim direktorom fotografije Zoranom Jovanovićem Žofrom, rediteljem Markom Sopićem, a glumačka ekipa je fantastična. Mislim da imamo sve elemente da se desi čarolija – ispričala je Anita.

Ninu je najviše oduševio Mihićev tekst i način na koji je dočarao likove koje susrećemo u svakodnevnom životu.

- Ovaj tekst je neodoljiv, kada pročitate prve redove dijaloga, vidite kako je veliki Gordan Mihić oslikavao te likove i njihove odnose. Komedija se rađa upravo u tim životnim situacijama koje su na prvi pogled obične, iz tih partnerskih, roditeljskih, prijateljskih odnosa – kaže Nina.

Pročitajte: Snežana Savić i Anita Lazić - Tri generacije lepotica

S obzirom na to da je scenario za Zlatne dane“ pisao upravo legendarni Gordan Mihić, Nina i Anita kažu da je ekranizacija njegovog teksta za njih bila velika odgovornost, ali i čast.

- To je izuzetna odgovornost, pre svega jer se trudimo da se držimo teksta. U većini slučajeva se ispred kamere dosta toga menja. Mi se držimo tog Gordanovog ritma – rekla je Nina, a Anita je dodala:

- Sigurno da je odgvornost. Držimo se pre svega karaktera koji su čarobni i veoma slikoviti i dobro postavljeni, u tome je Gordan bio majstor. Velika je čast da opravdamo poverenje porodice Mihić, ali i radost. Svaki projekat je kolketivni čin, pa tako i ovaj. Sve zavisi od skupa ljudi, da svako donese neku svoju energiju, svako nešto nadgoradi, da bismo svi zajedno dobili seriju koju ćemo s radošću gledati i kojoj ćemo se vraćati dug niz godina.

Nama ostaje samo da vas pozovemo da gledate seriju „Zlatni dani“ i fantastičnu glumačku ekipu predvođenu Tamarom Krcunović i Andrijom Kuzmanovićem. Premijerno emitovanje „Zlatnih dana“ zakazano je za 14 decembar, a ovu romantičnu komediju gledaćete od ponedeljka do četvrtka u 20 časova na TV Pink!

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs ATA Images, promo

Najnovije vesti