Snežana Savić i Anita Lazić: Tri generacije lepotica

Snežana Savić i Anita Lazić: Tri generacije lepotica

Autor: | 21/05/2011

0

Otkako je sredinom februara postala baka, život Snežane Savić dobio je nov smisao. Dvoipomesečna devojčica Nina zaokuplja svu njenu pažnju, te pevačica i glumica svaki slobodan trenutak koristi da provede sa naslednicom njene kćerke Anite Lazić-Todorović. Iako je od unukinog rođenja bila prezauzeta poslovnim obavezama, jer pored uspešne višedecenijske muzičke karijere, posle dvadeset godina, ponovo je zaigrala u pozorištu pred beogradskom publikom u predstavi „Pozovi M, radi užitka“, trudi se da uvek nađe vremena za trenutke sa bebom, zbog koje se oseća posebno ponosno. Svojoj jedinici Aniti bila je podrška tokom svih devet meseci trudnoće. Zbog dana Nininog rođenja, koji su željno iščekivali, Snežana je odbila turneju po Americi i Australiji, i nekoliko minuta po unukinom rođenju uzela ju je u ruke. Anita, koja je sa doktorom Ivanom Todorovićem u braku dve godine, smatra da je postala majka u pravom trenutku i da nije mogla da poželi bolji poklon za obeležavanje osmogodišnje ljubavi sa svojim izabranikom. Iako se sama brine o detetu, ne želi da angažuje dadilju, ima dovoljno vremena da se posveti pisanju knjige i radu na otvaranju škole za nove lidere, koju će voditi u saradnji sa akademikom Petrom Bokunom.
Koliko vas je Ninino rođenje promenilo?
Anita: Mislim da nijedna žena ne može da razume materinstvo kao ona koja se u njemu ostvari. Nina je oplemenila naš život, tek sada suprug i ja osećamo da smo prava porodica.
Snežana: Ja još uvek živim period iščekivanja za tu vrstu promene jer je moja unuka tek dvomesečna beba, iako svakog trenutka sa njom uživam u neizmernoj sreći.
Da li ste imali strah od materistva i jeste li se savetovali sa majkom?
Anita:
To osećanje se ne može nazvati strahom već nekom vrstom zebnje zbog događaja koji treba da usledi, iščekivanje, strepnja, uzbuđenje. Nisam se posebno savetovala ni sa kim pa ni sa mamom, čekajući da sama doživim to iskustvo. Smatrala sam da je to stvar prirode i svake ličnosti ponaosob koja mora da se pre svega osloni na sebe i na ono što je čeka, ali sam svakako imala maminu bezrezervnu podršku.
Kako se snalazite u ulozi majke?
Anita:
Po prirodi sam "knjiški moljac". Suprug se često šali da sam pred svako novo životno iskustvo dobro iščitala svu literaturu i savladala teoriju kako bih se informisala o svemu. Išla sam i na vežbe za trudnice i mislim da je sve to dobro i zaista mi je pomoglo. Svakoj budućoj mami bih savetovala da ide na časove roditeljstva, vežbe za porođaj i da se dobro informiše o bolnici u kojoj će se poroditi.
Ko Vam pomaže oko bebe?
Anita:
Suprug i ja sami brinemo o našoj devojčici, ali kad god je potrebno priskaču nam u pomoć moja mama, njegova mama Kristina i moja baka Slobodanka. Što se tiče mog supruga on je izuzetno nežan i brižan tata i zbog toga sam ja još srećnija. Inače, od prvog dana sam želela da brinem o kćerki i uz mene je od samog rođenja, jer sam se i u porodilištu opredelila za bebi frendli program iz razloga da se ne bismo odvajale. Brzo sam naučila sama da je prepovijam, kupam i sada u svim tim malim svakodnevnim ritualima beskrajno uživam.
Snežana: Nažalost, nemam onoliko vremena koliko bih želela da ga posvetim unuci. U međuvremenu mi se dogodila predstava "Pozovi M radi užitka" u “Zvezdara teatru”, po tekstu i u režiji Mirjane Bobić - Mojsilović u kojoj igram glavnu ulogu i mnogo drugih obaveza vezanih za koncertne aktivnosti. Kad god imam malo slobodnog vremena posvećujem ga Nini. Nažalost, ne viđamo se svakodnevno iako bih ja to želela. Ona je još uvek veoma mala da bismo imale naše zajedničke aktivnosti, ali uživam u svakom njenom osmehu, pogledu.
Ko je odabrao ime Nina i da li je taj izbor napravljen zbog lika Vaše majke u seriji „Bolji život“ koji se tako zove?
Anita:
Svi misle da je izbor imena povezan sa tom maminom ulogom, ali nije, bar ne na nivou svesnog. Volim to ime i radovalo me je što se suprug odmah složio sa mojom željom da kćerku tako nazovemo.
Snežana: Nisam htela da se mešam u njihov izbor, ali mi je drago da su izabrali to ime jer mislim da je lepo.
Jeste li bili uz Anitu tokom porođaja?
Snežana:
Sve vreme sam bila u bolnici, a Anitin suprug je prisustvovao porođaju. Zbog tog događaja, kako bih bila uz svoje dete, odložila sam putovanja za Ameriku i Australiju. Unuku sam videla odmah pošto se rodila. Bila je sva ružičasta i taj osećaj nikada u životu neću zaboraviti.
Da li je tačno da su vas pojedini ljudi savetovali da krijete da ste postali baka?
Snežana:
Prejaka reč je savetovanje. Govorili su mi više kroz šalu, verovatno zato što živimo u vremenu kulta, čak terora mladosti.
Jeste li Anita priželjkivali da vam prvo dete bude kćerka ili ste se ipak nadali sinu?
Anita:
Nisam razmišljala o polu deteta, bilo mi je jedino važno da sve bude u redu. Ipak, i suprug i ja se veoma radujemo što je devojčica.
Planirate li veliku porodicu s obzirom na to da ste jedinica?
Anita:
Mnogi kažu da jedici obično imaju jedno dete, a deca iz velikih porodica više dece, ali tek kada se rodila naša Nina spoznala sam svu lepotu materinstva i poželela veliku porodicu.
Da li Vam je Snežana žao što Aniti niste podarili brata ili sestru?
Snežana:
Veoma mi je žao, ali nisam želela da je povređujem "jednim novim iskustvom" posle rastanka sa njenim ocem.
Kupujete li Nini poklone na putovanjima?
Snežana:
Stalno joj kupujem poklone. Neprestano zastajem kraj izloga sa odećom za bebe i uvek ponešto kupim. To je nešto čemu ne mogu da odolim.
Kako ste uspeli da vratite liniju koju ste imali pre trudnoće?
Anita:
U trudnoći sam dobila preporučenih dvanaest kilograma pa sam iz porodilišta izašla sa nekoliko kilograma više koji su se brzo izgubili. Dok sam bila u drugom stanju nisam imala nikakvih posebnih prohteva što se tiče hrane, ali sam se zbog bebe trudila da više jedem ribe, voća i povrća.
Iako ima samo dva i po meseca sa kćerkom ste već bili na odmoru?
Anita:
Period posle Uskrsa suprug i ja smo iskoristili da odemo na mini odmor. Zbog Nine smo odabrali Aranđelovac koji je blizu Beograda i u kome se nalazi po meni najlepši spa hotel u našoj zemlji „Izvor“. Uživali smo u svakom trenutku koji smo proveli zajedno, u vrhunskoj hotelskoj usluzi, a ja sam uspela i da se malo opustim uz spa programe i tretmane.
Planirate li da sa Snežanom odete na letovanje?
Anita:
Još uvek ne razmišljamo o novom putovanju, ali i ranije, dok se Nina nije rodila, rado smo deo letovanja provodili zajedno. Bilo bi lepo da i ove godine nađemo vremena da deo godišnjih odmora provedemo skupa.

Intervju: Sandra A. Rilak

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin