Zorana Jovanović otvoreno o psihičkim problemima sa kojima se godinama bori: Pijem jake lekove, živim sama i plašim se

Zorana Jovanović otvoreno o psihičkim problemima sa kojima se godinama bori: Pijem jake lekove, živim sama i plašim se

Autor: | 18/11/2022

1

Zdravlje Zorane Jovanović godinama je narušeno, a popularna blogerka ne libi se da javno govori o svojim problemima. Sa pratiocima na društvenim mrežama otvoreno razgovara na brojne teme, među kojima su depresija i anksioznost koje je već dugo muče.

Pročitajte: Zorana Jovanović hitno operisana, vidno iscrpljena iz bolnice poručila samo jedno

Instagram

 

‒ Ove lekove uzimam samo kada imam napad. Prilično su jaki, pa ne želim da budem stondirana i uspavana u svako doba dana. Pila sam druge lekove, za depresiju, svakodnevno kao terapiju, oni ne uspavljuju i ne stvaraju zavisnost. Nažalost, sa njima sam morala da prekinem kada su napadi panike počeli češće da mi se dešavaju. Iskreno, život mi je bio mnogo bolji kad sam bila na tim lekovima. Tako da planiram da prestanem da pijem ove za anksioznost i vratim se njima. Jako je važno da lekove ne propisujete sami sebi ‒ ispričala je Zorana.

Pročitajte: Zorannah posle tri godine odlučila da javno progovori o stravičnom problemu sa kojim živi

Instagram

 
 

‒ Niko unapred ne može da zna kada će dobiti napad panike, osim ako ih ne izmišlja. Jedino što možeš je da pretpostaviš situacije u kojima si već bio trigerovan. Meni su se, recimo, napadi dešavali noću, pre nego što zaspim ili dok noću vozim, a nigde nikoga na ulici ‒ objasnila je blogerka, a potom upoznala pratioce sa simptomima napada panike.

Pročitajte: Zorana Jovanović - U Beogradu nemam život

Instagram

 
 

‒ Nenormalno lupanje srca, nervozan želudac i osećaj da ćeš se ugušiti, odnosno da ne možeš da udahneš. Onda na sve to u nekom momentu mislim da ću se onesvestiti, pa kako živim sama, dodatno se uplašim jer znam da niko ne bi mogao da uđe da mi pomogne. A ne bi ni znao da sam se srušila, što stvara još veći strah.

Instagram

 

Instagram

 

Komentari (1)

Loading
hellomagazin.rs hellomagazin