Neutešna porodica na komemoraciji Branku Cvejiću: Bio je lak kao pero, a težak kao depresija FOTO

Neutešna porodica na komemoraciji Branku Cvejiću: Bio je lak kao pero, a težak kao depresija FOTO

Autor: | 07/10/2022

0

Komemoracija Branku Cvejiću održana je danas u „Jugoslovenskom dramskom pozorištu“. Velikan srpskog glumišta preminuo je letos, 26. jula, u 75. godini, u bolnici u Beogradu, a iza sebe je ostavio neutešnu suprugu Vesnu, sina Žarka i ćerku Bojanu.

Pročitajte: Najdirljivija scena - Ćerka Branka Cvejića u očev grob spustila jednu posebnu stvar (foto)

Ata Images

 

Ata Images

 

Ata Images

 
 

U pozorištu čiji je bio dugogodišnji član i direktor danas su se osim Cvejićeve porodice okupili brojni prijatelji i kolege kako bi svi zajedno odali počast slavnom glumcu.

Nebojša Dugalić, Branka Petrić, Dragan Mićanović, Jelena Đokić, Radovan Vujović, samo su neki od umetnika koji su prisustvovali komemoraciji.

Pročitajte: Tužne slike sa Novog groblja - Sahranjen Branko Cvejić, porodica dostojanstveno ispratila velikana srpskog glumišta (foto)

Ata Images

 

Ata Images

 

Ata Images

 

Ata Images

 

Ata Images

 

Komemoracija Branku Cvejiću otpočela je govorom reditelja Gorčina Stojanovića koji se prisetio nekih ličnih uspomena. Otkrio je da su se oduvek šalili da će mu baš on održati govor na komemoraciji i da će „Cveja imati najlepšu muziku za ispraćaj na večni počinak“. Na kraju emotivnog govora obratio mu se sa Vi.

Pročitajte: Čelni čovek uglednog fakulteta, nije krenuo očevim stopama - Ovo je Žarko, sin Branka Cvejića (foto)

Ata Images

 

Na komemoraciji su o liku i radu glumačke legende govorili i Biljana Srbljanović, Marko Janketić, Voja Brajović, Rajko Grlić, Branka Petrić i Svetozar Cvetković.

‒ Ubrzo su Prle i Tihi došli i osvojili svu pažnju. U jednoj kafani u Nišu našlo se sve troje, a Prle i Tihi bili su najveće zvezde. Bane je sa osmehom prihvatao činjenično stanje i govorio: „Nemojte samo od mene da uzimate autograme, već i od onog čike“. Kakav je to čovek bio, veći od vremena, topliji od ljubavi, stroži od Bajčetića, blaži od Ognjenke, naivniji od sobarice, mudriji od opozicije, lak kao pero, a težak kao depresija. Branko Cvejić je čovek izvan dobrote, iznad dobrote. Ovo mesto je njegov dom. Cveja je solo, jedan i neponovljiv ‒ rekao je Svetozar Cvetković.

Pročitajte: Ljubav iz studentskih dana - Ovo je supruga Branka Cvejića, Vesna slomljena posle odlaska čoveka kojeg je volela pola veka (foto)

Ata Images

 

Komemoracija Branku Cvejiću završena je aplauzom koji je trajao nekoliko minuta. Posebno su bili ganuti članovi porodice. 

Ata Images

 

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs hellomagazin

Slične Vesti