Da li ste znali da Olja Bećković ima sestru, i to bliznakinju: Privilegija je što ne moraš da tražiš svoj drugi deo (foto)

Da li ste znali da Olja Bećković ima sestru, i to bliznakinju: Privilegija je što ne moraš da tražiš svoj drugi deo (foto)

Autor: | 02/06/2021

0

Sestra Olje Bećković starija je pet minuta od ugledne novinarke...

Kada je Matiji Bećkoviću supruga Vera Pavladoljska saopštila da će postati roditelji, bio je ubeđen da će dobiti sina. Smatrao je da je medicinska sestra u porodilištu u Višegradskoj pogrešila kada mu je rekla da je dobio ćerku, pa se okrenuo i pošao napolje. Pozvala ga je da se vrati i ispravila se: “Ne ćerku. Dve ćerke.” Bio je zapanjen. Iz govornice ispred bolnice pozvao je Miodraga Bulatovića, a ovaj mu je, kad je čuo da je Vera rodila dve ćerke, rekao: “Takve stvari nisu za zezanje.”

Pročitajte: Komemoracija Miri Furlan - Olja Bećković se potresnim rečima oprostio od svoje kume

Ovako je, o svom dolasku na svet 1. maja 1964. godine, u intervjuu za “Vreme”, svedočila Olja Bećković. Pet minuta ranije rođena je njena sestra bliznakinja Ljudmila.

- Nas dve smo potpuno različite. Ja sam bila žensko “hiljadu na sat”, a ona je bila muškarača. Njoj su kupovali kapisle i fenomenalno se igrala klikerima, a moje želje bile su one kičerske – recimo, da mi mama kupi lutku u venčanici.

U godinama koje su usledile Ljudmila je postala profesor muzike, dok se Olja opredelila za glumu, a zatim izgradila zavidnu karijeru u novinarstvu.

Ljudmila, koja se se s vremena na vreme pojavi u javnosti, najčešće u društvu oca Matije, nikada nije davala intervjue. O njihovom odnosu govorila je Olja.

- Nema dragocenijeg iskustva u životu, nego naći svog para. Privilegija blizanaca je što ne moraš da tražiš svoj drugi deo.

Pročitajte: Kristina Kovač pružila ruku pomirenja sestri - Ona koja u meni tinja i živi, moja Maka, med i mleko

Privatna arhiva

 

- Fizički smo sasvim različite, toliko da u mladosti nije bilo uverljivo ni da smo sestre. Nekim čudom, s godinama sve više ličimo. Ljudi se manje zaprepašćuju kad čuju da smo bliznaknje. Različite smo, koliko se razlikuju leva i desna ruka – ja sam levoruka. Ljudmila je daroviti umetnik, stvaralac u svakom smislu. Ja sam tumač stvaralaštva. Ona vidi šta ja ne vidim, ja razumem ono što ona ne razume.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Srb VIP (@srbija.v.i.p)

Sestra Olje Bećković majka je dvoje dece

Ljudmila Bećković u braku je sa Srđanom Janjićijevićem, diplomiranim pravnikom, koji je neko vreme bio generalni direktor “Politike”. Imaju dvoje dece.

- Anđelija se rodila 1993. u Lozani, a Aleksej pet godina kasnije u Moskvi. Živeli smo u četiri zemlje, promenili desetak stanova, putovali bezbroj puta - pričao je svojevremeno Srđan, a otkrio je i kako su se upoznali:

- Naš prvi susret nije prošao briljantno. Na svaki način sam želeo da se upoznamo. Zajedničku drugaricu sam zamolio da je nekako dovede kod mene u stan, na kafu. Naravno, Ljudmila se nije pojavila. Kada sam je sledeći put sreo u gradu pitao sam je zašto nije došla. Kazala je: Zamisli da smo ti i ja deda i baba i da nas unuci pitaju kako smo se upoznali, a ja kažem: zvao me deda na kafu. Moraš da smisliš nešto orginalnije. I smislio sam.

Venčali su se u Lozani. Kum je bio Nemac, a kuma Ruskinja.

- Samo smo nas četvoro bili na svadbi. Uzeo sam pola dana odsustva iz kancelarije i kad sam se vratio oko podne šef me je isterao s posla. Uveče smo zvali roditelje da im javimo šta se dogodilo. Moji su bili očajni što je prošlo bez njih i bez prave svadbe. Moj tast Matija Bećković mi je rekao: Zamisli da smo komšije i da si došao da pozajmiš od mene krpu. Ti bi me za to pitao. A ovako si mi uzeo kćerku bez pitanja - priseto se suprug Ljudmile Bećković.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs hellomagazin

Slične Vesti

Najnovije vesti