Najdirljivija scena: Ćerka Branka Cvejića u očev grob spustila jednu posebnu stvar (foto)

Najdirljivija scena: Ćerka Branka Cvejića u očev grob spustila jednu posebnu stvar (foto)

Autor: | 02/08/2022

0

Ćerka Branka Cvejića održala potresan govor

Glumac Branko Cvejić, koji je preminuo 26. jula, sahranjen je juče na Novom groblju u Beogradu. U kapeli ispunjenoj cvećem i vencima izjave saučešća primali su najbliži članovi porodice: supruga Vesna, sin Žarko i ćerka Bojana i snaja Katarina.

Pročitajte: Ljubav iz studentskih dana - Ovo je supruga Branka Cvejića, Vesna slomljena posle odlaska čoveka kojeg je volela pola veka (foto)

Boško Karanović

 

Ćerka Branka Cvejića održala je potresan govor.

- U trenutku kada je otišao preplavile su me emocije zbog reči njegovih bliskih ljudi, zbog kojih sam shvatila koliko je Branko bio voljen. Za nas je on i posle svojih dobrih i loših uloga bio samo otac. Ja ću sada navesti dve ili tri stvari o mom tati koje bih volela da upamtim. Nedostajaće mi ljubav koja se sastoji u tihom davanju bez naplate i računa. Davanje je za tatu značilo dati sve što se može zamisliti i ostvariti u okviru sopstvenih granica, mada ponekad i preko fizičkih granica jer vas dvoje ste naša deca, vi ste deo našeg tela. Tako su nam oba roditelja govorila. Kada sam otišla iz Beograda, pružio mi je podršku rečima: „Uvek imaš gde da se vratiš“. Odavao je utisak da za svaki problem postoji rešenje samo ako zadržimo radost. Voleti život, a on je voleo život, znači voleti mladost i mlade ljude, „mlade majmune“, govorio je ironično o nama, ali i mladim glumcima koje je susretao na probama. Divio im se. Uživao je u ironiji. Od njega sam naučila da je gnev koristan teatralni afekat ako imaš željeni učinak. Zato je ljutnja kod njega bila pozorišna iluzija koja će proći. Govorio je da je život isuviše kratak da bismo se držali spiska zamerki drugim ljudima. Umeo je i da zaboravi i da oprosti. Tata je sa probe završio na intenzivnoj nezi. Tata, bio si tih, do kraja svoj kada si nestajao, a mi nismo verovali. Teško nam je da se suočimo sa nadolazećom prazninom i strahom nestanka tvoje lakoće i duhovitosti.

Pročitajte: Čelni čovek uglednog fakulteta, nije krenuo očevim stopama - Ovo je Žarko, sin Branka Cvejića (foto)

Boško Karanović

 

Bojana je sve vreme u ruci držala plavi šešir, koji je u nekom trenutku spustila u očev grob, što je bilo veoma dirljivo.

ATA Images

 

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs hellomagazin