Omaž preminulom ocu: Deca Tike Arsića kreću njegovim stopama

Omaž preminulom ocu: Deca Tike Arsića kreću njegovim stopama

Autor: | 23/01/2021

0

Balerina Jelena Arsić 2020. godinu pamtiće kao godinu u kojoj je izgubila voljenog čoveka. Ipak, kao uspomena na njega ostali su Vera i Arsenije, deca Tike Arsića, koju je dobio u braku sa Jelenom. Jelena otkriva da su se sa njegovom smrću deca suočila kao odrasli ljudi, a da o svom ocu iz dana u dan, uspeju da saznaju nešto novo.

- Nismo krili od dece nijednu fazu Tikine bolesti. Veliki su i o svemu smo razgovarali. Učestvovali su u lečenju i mnogim odlukama pred kojima smo se našli. Bili su puni nade jer je Tika imao mnogo jaku volju da se bori. Zato je njegov odlazak šok za nas, jer smo očekivali ulazak u najtežu fazu. Hvala bogu, do nje nismo došli - rekla je Jelena za "Story".

Deca Tihomira Arsića odlučili su da krenu stopama svojih roditelja, pa su oboje upisali umetničku školu.

Pročitajte: Ispovest koja slama srce - Supruga Tihomira Arsića ispunila glumčevu poslednju želju

Jakov Simović/Gloria

- Vera je završila osnovnu baletsku i muzičku školu, instrument klavir. Izabrala je srednju umetničku školu, u koju i Arsenije sada ide, kako bi se razvijala i istraživala što šire u oblasti umetnosti, a kasnije odlučila čime želi konkretno da se bavi. Trenutno uči strane jezike, dok ne upiše fakultet. Arsenije je trenirao vaterpolo, trenutno se bavi muzikom. Komponuje, piše tekstove, radi aranžmane. Na “jutjubu” možete videti njegov prvi spot za pesmu ,,Sve vas razumem." Njega, kao i Veru, zanimaju i pozorište i film i teško će ih neko odvojiti od toga.

Jelena kaže, da bi, sve dok rade ono što ih čini srećnim Tika bio izuzetno ponosan na njih iako se u početku bunio na samu pomisao da oboje budu glumci. Pozorište je kako kaže "zarazno", a oni su u tom svetu odrasli. Ujedno, čini se da će ih svet pozorišne umetnosti približiti ocu, čak i sada, kada on fizički više nije pored njih.

- Pozorište je zarazno, a naša deca su odrasla u mom ,,Pozorištu na Terazijama" i s Tikom na setu, dok je snimao filmove i svoju seriju ,,Šesto čulo". Kao i drugi roditelji, pokušavali smo da im ponudimo još neke profesije, ali neuspešno. Tika se brinuo i govorio im da, ako budu glumci, ceo život će biti na audiciji. Međutim, nije bilo logično da ih zanima nešto drugo. Kada sam ja počinjala da radim u pozorištu, bio je rat i mogućnosti su bile ograničene. Dok je u Tikinoj mladosti bilo drugačije – velika Jugoslavija, mnogo veća produkcija. Danas je deci ceo svet na dlanu, ali je i sve neizvesno. Svako vreme ima svoje prednosti i mane. Zato je bitno da rade ono što ih čini srećnim, da ne beže od sebe i ne prave kompromise.

Pročitajte: Bilja Krstić potresnim rečima oprostila se od Tike - Odlazi važan deo mog života (foto)

Jakov Simović/Gloria

Deca Tike Arsića kruna su velike ljubavi sa lepom Jelenom, koja govori o njihovom odnosu i činjenici da su jedno drugo pratili u stopu, do poslednjeg dana.

- Verovatno smo se našli jer smo u duši umetnici, željni igre do zadnjeg atoma snage. Kod nas ništa nije bilo obično, sve je bilo posebno i s mnogo strasti. Imali smo ista interesovanja i iste želje. Imali smo i nesuglasica, ali to verujem da je čista ljubav. Samo ljudi koji ti mnogo znače mogu da te iznerviraju. Tika je umeo da izmisli sukob kad se tome najmanje nadam. Kad oseti da smo se uspavali ili uljuljkali u vezi, tada bi nešto izmislio da uzburka strasti. Nije mi bilo lako dok nisam shvatila šta radi. Imao je strah od običnog, ustaljenog, mirnog života, kao i ja uostalom. Tako smo se i pratili do kraja u svemu.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs ATA Images, Jakov Simović

Slične Vesti

Najnovije vesti