Dupleks na raskršću čuvenih beogradskih kafana: Vanja Bulić vodi nas kroz živopisni porodični dom (foto)

Dupleks na raskršću čuvenih beogradskih kafana: Vanja Bulić vodi nas kroz živopisni porodični dom (foto)

Autor: | 20/03/2022

0

Dom Vanje Bulića neobičan je spoj Istoka i starih vremena

Vanja Bulić sentimentalno je vezan za Novi Beograd, gde je proveo veliki deo života, ali u srcu mu je i kraj u okolini Cvetkove pijace. Poznati novinar, voditelj i pisac već skoro dve decenije sa porodicom živi u ovom živopisnom delu Zvezdare, u dupleksu na raskršću između čuvenih beogradskih kafana „Tabora“ i „Sinđelića“. Oaza puna ljubavi smeštena je u zgradi iz 1937. godine i uređena je po meri hedonizma svojih vlasnika.

Pročitajte: Tajna oaza u srcu prirode - Jovan Memedović otvorio vrata svog drugog doma (foto)

Mirko Tabašević

 

Porodično carstvo Bulića neobičan je spoj Istoka i starih vremena. U raskošnom enterijeru značajno mesto zauzima garnitura doneta iz Indonezije, a interesantna kombinacija kože i drveta savršeno se uklapa u obilje vrednih umetnina koje krase zidove i police. Sve je besprekorno uređeno, kao u nekoj galeriji, ali i puno topline i pozitivne energije.

‒ Često u stanu pravimo zabave. Prijatelji sa kojima se bar jednom nedeljno sastajem mahom su gitaristi, orguljaši, bubnjari. Ponekad bude više od trideset ljudi, pravi orkestar. Odlično se provodimo, ali se dešava da gosti nemaju gde da sednu – rekao je Vanja jednom prilikom za HELLO!.

Pročitajte: Komfor i toplina - Jelena Bačić Alimpić otvorila vrata renoviranog doma u Novom Sadu (foto)

Mirko Tabašević

 
 

‒ Nikada mi nije bilo važno koji automobil vozim, ali mi je zato bilo najvažnije da se, kad dođem kući, osećam prijatno ‒ naglasio je u istoj reportaži.

Još u ranoj mladosti postao je kolekcionar umetničkih slika, pa u njegovom domu važno mesto zauzimaju dela Janoša Mesaroša, Cileta Marinkovića, Dragana Maleševića Tapija, Milana Konjovića...

Pročitajte: Ovakvu priču nikada niste čuli! Evo kako je Vanja Bulić upoznao svoju suprugu Slađanu i kako ona danas izgleda (foto)

Mirko Tabašević

 

U stanu postoje i dva kutka koji nose interesantne nazive: „Selo veselo“ i „Stub ljubavi“.

‒ „Selo veselo“ je deo zida koji je dekorisala moja supruga i sastoji se od brojnih etno-motiva koje je donela sa raznih salaša i iz ruralnih predela. „Stub ljubavi“ je mesto gde držim alkoholna pića. Omiljene su mi flaše u kojima se nalazi rakija koju sam napravio sa drugovima u Zemunu.

Pročitajte: Vanja Bulić prisetio se burne prošlosti - Izdaja koja je promenila život proslavljenog novinara!

Mirko Tabašević

 

Dom Vanje Bulića krasi prelepi kamin, oko kojeg svi vole da se okupljaju. Vatra se ne gasi cele zime. Svakako je prirodnija i više prija od one koju reflektuju radijatori.

‒ Pucketanje vatre smiruje, a paljenje podrazumeva pravi ritual: da odeš po drva, da ih lepo složiš, razbuktiš varnice... Najlepši su trenuci kada nam u goste dođu prijatelji, pa naložimo vatru, sednemo oko kamina, uz gitaru, pesmu i vino ili rakiju.

Pročitajte: Oaza za uživanje - Zavirite u čarobno imanje Vesne Zmijanac na Bukulji (foto)

Mirko Tabašević

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs hellomagazin

Pročitajte još

Najnovije vesti