Potresna ispovest Eve Ras: 19 godina borim se sa kancerom, ni najveći stručnjaci nisu uspeli da me izleče

Potresna ispovest Eve Ras: 19 godina borim se sa kancerom, ni najveći stručnjaci nisu uspeli da me izleče

Autor: | 27/02/2022

0

Bolest Eve Ras dve decenije prisutna je u njenom životu

Eva Ras nedavno je proslavila 81. rođendan, no to joj nimalo ne smeta da svoju impresivnu biografiju nastavi da bogati novim ulogama, romanima i slikama. Mnogi smatraju da bi, desetinama filmova u kojima je igrala trebalo dodati i jedan koji bi bio snimljen po njenoj životnoj priči. Imala je četrdeset godina kada je preminuo njen suprug Radomir Stević Ras, deset godina kasnije ostala je i bez ćerke Krune, a zatim je dobila kancer. Uprkos svemu, ili kako bi ona rekla, u inat svemu, ide dalje.

- Moje vršnjakinje podižu po petoro unučadi, kuvaju ručak, drže kuću u redu, idu po decu u vrtić i školu... To rade sve starice. Mali je broj onih koji se zaklanjaju iza bolesti. Ja imam kancer već 19 godina. Iz tog razloga ne uzimam u naručje unuke mojih prijatelja, ne hranim ih. Mislim da lepotu detinjstva ne treba mešati sa bolešću i zato se nisam podmetnula da pomognem. Ali, ako mogu svakodnevno da nosim dva balona negazirane vode na treći sprat, mogla bih i decu da dižem – priča Eva za novi HELLO!.

Pročitajte: Sva moja tuga utkana je ovde - Eva Ras otvara vrata svog neobičnog doma i otkriva zašto na zidovima nema slika (foto)

Luka Šarac

 

Nekako lako govorite o svojoj bolesti. Da li je tako bilo od prvog dana ili vam je trebalo vremena da i sami prihvatite činjenicu da ste bolesni?

‒ Ne prihvatam to ni danas, ali moram da živim s tim, draga. Postoje dve vrste kancera: ima nas koji živimo, i onih koji su, kao Glogovac i Madžgalj, brzo umrli. Prošlog aprila na licu mi se pojavio sekundarni malignitet, koji su mi hirurški odstranili. Od tada sam konsternirana. Da sam auto, odavno bih ga bacila ili prodala. Ali, pošto je to moj život, stalno osluškujem svoje telo i trudim se da mu ugodim. Čak beležim od koje hrane mi je bilo loše, da ne ponovim grešku.

Nikada niste pristali na alternativne načine lečenja?

‒ Ne da ne pristajem, već sam izričito protiv. U nekim emisijama sam se ozbiljno posvađala sa priučenim ljudima koji su tvrdili da mogu da me izleče. Ne mogu, nisu uspeli ni najškolovanji stručnjaci. Na klinici “Marija Kiri”, u Parizu, videla sam da ne leče bolesnike, već traže uzrok bolesti. I onda mi se pojavi neko ko tvrdi da ću ozdraviti od melema sa nano-česticama, koji se prodaje na pijaci. Ljudi me ljube u ruku što sam ih oslobodila nadrilekara, koji su i skupi. Nije za džabe ni lečenje na Onkološkoj klinici, ali slušam jedino lekare.

Pročitajte: Kažu da čovek smrt predoseti, Eva Ras - Neću ni cveće, ni sveće, ni Aleju

Luka Šarac

 

Kako se nosite sa korona-situacijom?

‒ Očajna sam, draga. Ja ne sumnjam da ima virusa, ali ne znam koja budala je pomislila da može da zaustavi život na celoj planeti. Ne razumem ni zašto Srbija na to pristaje. Pa mi nismo članica Evropske unije. Potpuno smo sami na svetu i ne bi trebalo da učestvujemo u ujdurmi koja podrazumeva lokdaun, zatvaranje staraca... Mnogi su se izgubili u svemu ovome. Eto, Olja Bećković, čija je majka bila moja najbolja prijateljica, prošle nedelje je otkazala emisiju jer ima koronu. Posle sedam dana je došla u studio bez reči objašnjenja kako se oseća, šta je bilo.

Možda čuva privatnost?

Nastavak intervjua pročitajte u novom broju magazina HELLO! koji je u prodaji od petka, 25. februara 2022. 

 

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs hellomagazin

Najnovije vesti