Posle dve nedelje pakla Novak Đoković poslao jasnu poruku: Razočaran sam, povlačim se

Posle dve nedelje pakla Novak Đoković poslao jasnu poruku: Razočaran sam, povlačim se

Autor: | 16/01/2022

3

Novak Đoković deportovan, oglasio se posle dve nedelje pakla u Melburnu

Sudija je rekao ne, Australija je rekla ne, Novak Đoković mora da se vrati kući. Višednevna agonija završila se rano jutros po našem vremenu, sa ishodom koji je sad već celom svetu poznat – prvi reket planete biće deportovan, na razočarenje miliona navijača, posebno onih u domovini. No, šta je, tu je.

Skot Morison, premijer Australije, objasnio je javnosti odluku:

- Viza je odbijena zbog zdravlja i sigurnosti, jer je to u javnom interesu. Pozdravljam odluku da naše granice ostanu čvrste, a Australijanci bezbedni. Kao što sam već rekao, podneli su velike žrtve tokom pandemije, pa je bilo potrebno zaštititi ih.

Pročitajte: Razočarala si, više ga ne poznaješ, zašto ćutiš - Ana Ivanović na žestokom udaru Novakovih fanova

Getty Images

 

 

Novak bi trebalo da uskoro krene put Dubaija. I dalje mu preti trogodišnja zabrana ulaska u zemlju, a moraće da plati sudske troškove i odštetu od pola miliona dolara. Srpski teniser oglasio se nakon izlaska iz sudnice, bez teških reči, ali ne krijući koliko je razočaran što ne može da igra na grend-slemu na kom je osvojio najviše trofeja.

- Želeo bih da dam kratku izjavu kojom bih zaokružio dešavanja u sudu. Uzeću malo vremena kako bih se odmorio i prikupio energiju, pre nego što budem dao neki dalji komentar o svemu ovome. Veoma sam razočaran… Neprijatno mi je što je fokus proteklih dana bio na meni i nadam se da sada svi možemo da se usredsredimo na igru i turnir koji volim. Poželeo bih igračima, zvaničnicima, osoblju, volonterima i navijačima sve najbolje. Na kraju, hteo bih da se zahvalim mojoj porodici, prijateljima, timu, navijačima i zemljacima Srbima na kontinuiranoj podršci. Bili ste mi veliki izvor snage.

Komentari (3)

Loading
Pravnik 15:00 16.01.2022
Odgovori

VELIKA NEPRAVDA. Ali, dragi naš Nole, sad imaš veliku obavezu da dobro razmislis da li ćeš se više ikada pojaviti na turniru u Australiji. Jer, ovo nije samo tvoje poniženje i kriminalizacije, već i svih nas Srba, koji smo tvoju agoniju preživljavali. Zato, ako budeš ikada otišao u tu zemlju, doziveces osudu cele Srbije. Zato, molimo te da dobro pazis šta ćeš da uradis.

nikola 18:21 16.01.2022
Odgovori

Sramota sto su ovom covjeku uradili !! Australija je zemlja koja je uvjek mrzila narod nas a pogotovo kad je bilo u pitanje da se sacuva ime Rod Laver Arene, jer ako je Nole pobjedijo opet na AO, onda bi se zvalo, Novak Djokovic Arena !! A njegov kolega iz teniskog svijeta jedva cekao da Nole bude oteran. (Nadal)

Laki 20:05 16.01.2022
Odgovori

Sta bih dodao,Nole,ako planiras dalje da igras .VAKINISI SE ,imaces problema ovo je tek opomena

hellomagazin.rs hellomagazin